Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Exteriors repatria més de 200 espanyols de viatge per Àsia i el Pacífic

ACN Barcelona.-El Ministeri d’Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació ha repatriat més de 200 espanyols en els darrers dies de diferents països de l’Àsia i del Pacífic, segons ha indicat […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-El Ministeri d’Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació ha repatriat més de 200 espanyols en els darrers dies de diferents països de l’Àsia i del Pacífic, segons ha indicat en un comunicat. Des de l’executiu estatal se subratlla que aquesta és “ara mateix” la zona “més complicada de gestionar” per la dimensió dels països, les distàncies entre uns i altres i les dificultats per fer connexions aèries. També es destaca les restriccions “severes” que apliquen els països i les limitacions “estrictes” que han fixat les companyies que operen a la zona. Amb tot, Exteriors destaca que s’ha aconseguit repatriar 62 turistes espanyols de Bali, als quals s’hi han de sumar 22 més en un avió noliejat per França i 2 més en un d’Alemanya.

Pel que fa als espanyols a Filipines, prèviament se’ls ha concentrat a Manila, Cebú i Palawan, i des d’allà se’ls ha buscat diferents solucions perquè abandonin el país i retornin a Espanya.A l’Índia, una desena de persones han pogut marxar en avions d’altres països, i hi ha unes 200 persones que han expressat la voluntat de marxar. Exteriors busca diferents alternatives, indica. De moment s’han habilitat les instal·lacions de l’Institut Cervantes per acollir una vuitantena de persones. Actualment n’hi ha una vintena.A Nova Zelanda, Exteriors negocia tarifes de grup per als més de 200 espanyols que han expressat la voluntat de retornar a Espanya. També hi ha hagut 14 persones que han abandonat el Nepal, 3 que han marxat de Malàisia, 23 de Cambodja -s’espera que 12 més puguin marxar en els pròxims dies-, 7 de Corea del Sud i 11 del Pakistan.