Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Experts reclamen una “perspectiva metropolitana” per abordar el problema de l’habitatge a Barcelona i entorn

|

- Publicitat -

ACN Badalona – Experts en matèria d’habitatge han reclamat aquest divendres des de Badalona una “perspectiva metropolitana” per abordar els problemes que genera aquesta qüestió a Barcelona i l’entorn. En una sessió de debat amb el títol ‘El repte social de fer habitatge’ s’han posat sobre la taula els “factors determinants” del problema i s’han plantejat línies d’actuació. A banda de la perspectiva metropolitana, també s’aposta per la col·laboració “efectiva” de l’àmbit públic i el privat. El president d’Habitat, Joan Maria Nin, el gerent d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Javier Buron, la directora de l’Incasòl, Maria Sisternas, i el president de l’Associació de Promotors i Constructors de Catalunya, Xavier Vilajoana, han participat en la sessió.

Els ponents, moderats per la periodista de ‘La Vanguardia’ Silvia Angulo, han coincidit que cal construir més habitatges però que aquest no és l’únic “repte” que cal afrontar per facilitar l’accés a una llar en l’actual context, “caracteritzat per un dèficit acumulat de noves construccions, preus alts del lloguer i també per la nova Llei d’Habitatge”.

Publicitat

Nin ha calculat que són necessaris 25.000 habitatges anuals de promotors i 100.000 de propietaris per a lloguer per satisfer la demanda del mercat. Sisternas ha assegurat que “tots els estats europeus comparteixen riscos entre el món públic i privat per fer grans reserves de sol, desenvolupar projectes i recuperar la inversió”.

Burón ha posat émfasi en que “fa falta mutualitzar recursos i per això té tot el sentit abordar el problema des d’un àmbit metropolità o regional”. També ha apostat per topar el preu dels lloguers per impulsar els preus a la baixa.

Vilajoana, finalment, s’ha mostrat també partidari de pensar en “una gran Barcelona en matèria d’habitatge, però no només pensant en quilòmetres sinó també en minuts referint-se a la necessitat d’escurçar temps per recórrer les distàncies entre la capital i els municipis del voltant”.

Restarting Badalona, juntament amb Barcelona Global i Pla Estratègic Metropolità, han estat els impulsors de la sessió.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió