Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Europol alerta que l’atur per la pandèmia pot abocar els joves qualificats a la “ciberdelinqüència”

ACN Brussel·les.-L’Oficina Europea de Policia alerta que l’augment de l’atur per la pandèmia pot abocar els joves qualificats a la “ciberdelinqüència”. En un últim informe publicat aquest dilluns, Europol assegura […]

Avatar
Agències 12/04/2021

ACN Brussel·les.-L’Oficina Europea de Policia alerta que l’augment de l’atur per la pandèmia pot abocar els joves qualificats a la “ciberdelinqüència”. En un últim informe publicat aquest dilluns, Europol assegura que els treballadors amb habilitats tecnològiques es poden veure temptats per activitats criminals a Internet davant la manca d’oportunitats laborals en el context de recessió actual. “Seran més vulnerables als grups criminals si no tenen perspectives legals”, avisa l’informe. De fet, Europol assegura que la crisi de la covid-19 és “caldo de cultiu” per al crim organitzat. L’agència també preveu que s’aprofitin de la debilitat de les empreses i avisa del “risc d’infiltració” de bandes criminals a la Unió Europea a través d’inversions estrangeres.

“La dèbil capitalització d’algunes empreses europees per la crisi econòmica les podria fer vulnerables a adquisicions per part de criminals”, diu l’informe de l’agència policial, que constata la vulnerabilitat més gran de les companyies.D’altra banda, Europol afirma que les bandes criminals s’han adaptat ràpidament a la pandèmia i estan aprofitant les noves tecnologies per ampliar els seus negocis. Per exemple, l’oficina ja ha detectat un augment de la venda de productes mèdics falsos a través d’internet, així com d’atacs cibernètics vinculats a la covid-19.”Els criminals intensificaran les seves activitats per explotar les vulnerabilitats emergents”, pronostica l’informe.