Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

EUiA critica que Garzón doni empara als crítics que volen crear una delegació d’IU a Catalunya

ACN Barcelona.-EUiA ha lamentat aquest dimecres que el coordinador federal d’Izquierda Unida (IU), Alberto Garzón, vulgui donar empara als crítics amb la formació catalana que pretenen crear una delegació d’IU […]

Avatar
Agències 03/07/2019

ACN Barcelona.-EUiA ha lamentat aquest dimecres que el coordinador federal d’Izquierda Unida (IU), Alberto Garzón, vulgui donar empara als crítics amb la formació catalana que pretenen crear una delegació d’IU a Catalunya. En un comunicat, EUiA assegura que es tracta de gent que “no reconeix Catalunya com a subjecte polític” i que busca enfrontar les dues formacions, i a la vegada afirma que la formació espanyola “s’equivoca entrant en aquest plantejament, trencant amb un marc de relacions històriques entre organitzacions germanes”. IU va aprovar el 8 de juny suspendre el protocol de col·laboració amb EUiA arran de la incorporació del seu líder, Joan Josep Nuet, a la llista d’ERC a les eleccions espanyoles.

Aquella assemblea d’IU també va decidir “posar en marxa totes les mesures necessàries” per garantir la representació del partit a Catalunya “i la cobertura dels militants d’EUiA” crítics amb la direcció. Per això, es va convocar una assemblea oberta a Catalunya –que té lloc avui a Sant Adrià de Besòs– en què Garzón previsiblement beneirà la creació d’una delegació catalana d’IU.Davant d’això, EUiA ha manifestat que “és legítim constituir una delegació d’IU a Catalunya, però expressa una incomprensió del que hi passa a Catalunya”. La formació catalana defensa que “Catalunya és un subjecte polític i que les propostes polítiques per a Catalunya s’han de debatre i elaborar a Catalunya”. Així mateix, es defensa de les acusacions de possibles irregularitats i garanteix que “la direcció d’EUiA ha actuat amb escrupolós respecte per les normes internes de l’organització”.