Edició 1957

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de desembre del 2023
Edició 1957

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de desembre del 2023

Espanya demana “prudència” a França i reitera que el MidCat contribuirà a reduir la dependència energètica d’Europa

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El govern espanyol ha demanat “prudència” a França aquest dilluns a la nit hores després que el president Emmanuel Macron hagi tancat la porta al MidCat per considerar-lo una infraestructura “sense sentit”. L’executiu francès torna així a l’oposició inicial a la canonada, malgrat que la setmana passada es mostrés disposat a estudiar-la després de la pressió conjunta dels presidents alemany i espanyol. El Ministeri de Transició Ecològica subratlla que la interconnexió pels Pirineus contribuirà a reduir la dependència energètica d’Europa, “fomentarà la solidaritat” entre estats i servirà per tirar endavant la canalització “futura” d’hidrogen i gasos renovables “ja prevista als plans de la UE”.

Des del Ministeri de Transició Ecològica es considera que aquest assumpte “afecta tots els estats membres i les institucions europees”, per la qual cosa reclama que sigui analitzat “amb prudència” pels 27.

Publicitat

“No podem tornar a situacions de vulnerabilitat davant dels xantatges continuats i futurs de Putin”, afirmen les mateixes fonts, que subratllen que l’anticipació d’un corredor de l’hidrogen “contribuirà a satisfer els objectius” a curt, mig i llarg termini per reduir la dependència energètica.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió