Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Espanya demana “prudència” a França i reitera que el MidCat contribuirà a reduir la dependència energètica d’Europa

ACN Madrid – El govern espanyol ha demanat “prudència” a França aquest dilluns a la nit hores després que el president Emmanuel Macron hagi tancat la porta al MidCat per […]

Agències 05/09/2022

ACN Madrid – El govern espanyol ha demanat “prudència” a França aquest dilluns a la nit hores després que el president Emmanuel Macron hagi tancat la porta al MidCat per considerar-lo una infraestructura “sense sentit”. L’executiu francès torna així a l’oposició inicial a la canonada, malgrat que la setmana passada es mostrés disposat a estudiar-la després de la pressió conjunta dels presidents alemany i espanyol. El Ministeri de Transició Ecològica subratlla que la interconnexió pels Pirineus contribuirà a reduir la dependència energètica d’Europa, “fomentarà la solidaritat” entre estats i servirà per tirar endavant la canalització “futura” d’hidrogen i gasos renovables “ja prevista als plans de la UE”.

Des del Ministeri de Transició Ecològica es considera que aquest assumpte “afecta tots els estats membres i les institucions europees”, per la qual cosa reclama que sigui analitzat “amb prudència” pels 27.

“No podem tornar a situacions de vulnerabilitat davant dels xantatges continuats i futurs de Putin”, afirmen les mateixes fonts, que subratllen que l’anticipació d’un corredor de l’hidrogen “contribuirà a satisfer els objectius” a curt, mig i llarg termini per reduir la dependència energètica.