Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Espanya creu que “ara no és el moment” de debatre el retorn de les regles fiscals però insta a accelerar-ne la reforma

ACN Brussel·les.-El govern espanyol creu que “ara no és el moment” de debatre a nivell europeu el retorn de les regles fiscals, suspeses des del març del 2020 per permetre […]

Avatar
Agències 11/02/2021

ACN Brussel·les.-El govern espanyol creu que “ara no és el moment” de debatre a nivell europeu el retorn de les regles fiscals, suspeses des del març del 2020 per permetre als estats gastar més per fer front a la covid-19. Segons apunten fonts del ministeri d’Economia, la discussió ha de començar quan hi hagi una “situació de certesa” econòmica, cosa que indiquen que “no passa ara”. Amb tot, les mateixes fonts asseguren que el que sí s’ha d’accelerar és el debat sobre la reforma de les regles fiscals per tal que quan es tornin a aplicar “estiguin adaptades a un marc diferent”. “Ja pensàvem que tenien problemes d’aplicació. Volem que aquest debat que ja estava planifica abans de la pandèmia s’avanci”, afirmen.

Pel que fa a l’advertència de la Comissió Europea en les previsions d’hivern sobre el risc d’insolvències a Espanya a causa de la crisi, fonts del ministeri d’Economia asseyalen que no han detectat una “preocupació especial” sobre aquesta qüestió en les converses amb l’executiu europeu. “La possibilitat d’un augment de les insolvències és una qüestió a la qual estem prestant atenció des de l’any passat”, remarquen.