Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Escriptors i editors inicien la diada amb el tradicional esmorzar literari de Barcelona per Sant Jordi

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Escriptors i editors han assistit aquest matí al tradicional esmorzar literari de l’Ajuntament de Barcelona amb motiu de la diada de Sant Jordi al Palau de la Virreina. Desenes de personalitats del món polític, social i cultural s’han trobat per donar el tret de sortida a la jornada en un acte presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la pregonera d’enguany, l’escriptora Gemma Ruiz. En una breu intervenció, Colau ha reivindicat Sant Jordi com “la festa més bonica del món” i ha fet valdre tot el sector literari que viu a la ciutat: “Ens mereixem aquest dia més que mai”. Al seu torn, Ruiz ha elogiat la diada com una festa “única” dins el sector, però ha denunciat les “condicions” en què treballen els escriptors del país.

L’esmorzar dels escriptors i editors ha reunit unes 200 personalitats del món de la cultura, especialment autors i editors, entre ells Carlota Gurt, Jordi Cabré, Melcior Comes, el poeta Ponç Pons, Salvador Macip, Julià Guillamon i Gemma Ruiz (pregonera de Sant Jordi), entre molts altres. També hi eren convidats vinguts de fora, com la ministra de Treball, Yolanda Díaz, i l’escriptor i guionista David Trueba i l’escriptor Marcos Giralt Torrente.

Publicitat

A diferència de l’any passat, quan la trobada es va haver de celebrar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona per l’amenaça de pluja, enguany l’esmorzar ha tornat al pati del Palau de la Virreina.

L’encontre entre bona part del sector editorial dona un any més el tret de sortida a la diada de Sant Jordi, mentre la Rambla comença a bullir de gent.  

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió