Dijous, 6 d'agost de 2020 - Edició 742
La República

Escòcia demanarà un nou referèndum d’independència abans que acabi l’any

ACN Barcelona.-La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha anunciat que engegarà els mecanismes legals per demanar un nou referèndum per votar la independència d’Escòcia abans que acabi el 2019. En […]

Avatar
Agències 13/10/2019

ACN Barcelona.-La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha anunciat que engegarà els mecanismes legals per demanar un nou referèndum per votar la independència d’Escòcia abans que acabi el 2019. En una entrevista a la BBC i coincidint amb l’inici del Congrés de l’SNP, Sturgeon també s’ha referit a Catalunya i ha apostat per fer el referèndum seguint “el procés legal i acceptat” perquè si no la independència podria no reconèixer-se. “A Catalunya es va demostrar que pots tenir un referèndum però no ser independent”, ha explicat Sturgeon, en referència a les pressions de part del partit per forçar la consulta encara que Londres s’hi oposi, com va anunciar primerament Theresa May.

A l’entrevista a la BBC, Sturgeon ha assegurat que els arguments per a la independència són “encara més forts” que com ho havien estat durant la primera consulta, fet que creu que reforça la nova aposta.Sturgeon, a més, ha avisat al Partit Laborista que “no es molestin a agafar el telèfon” per aconseguir el suport de l’SNP per a un nou govern si ells no avalen i recolzen el seu referèndum.

Relacionats