Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Es dupliquen les persones ateses en programes de salut de la Creu Roja

ACN Barcelona.-La Creu Roja va atendre 29.776 persones durant el 2018 en programes de salut, una xifra que duplica la de l’any anterior, que va ser de 14.926. S’han realitzat […]

Avatar
Agències 05/04/2019

ACN Barcelona.-La Creu Roja va atendre 29.776 persones durant el 2018 en programes de salut, una xifra que duplica la de l’any anterior, que va ser de 14.926. S’han realitzat fins a 100.246 intervencions, en projectes de promoció de la salut i d’atenció i prevenció d’addicions, VIH-Sida i Malalties. Ho ha donat a conèixer l’entitat en el marc del Dia Mundial de la Salut, amb el lema ‘Salut per a totes les persones’. La Creu Roja ha impulsat projectes com ara la Casa d’Acollida per a malalts de VIH a Tarragona, o les Unitats Mòbils de Salut, que atenen treballadores que exerceixen la prostitució als carrers de Barcelona i Tarragona.

També ha treballat amb el Centre Integral de Tractament d’Addiccions Lluís Companys (CAS) de Barcelona, que ofereix suport a persones que volen deixar el consum com acompanyament a drogodependents actius per reduir les conseqüències negatives i la transmissió de malalties. A més a més, s’impulsa el Programa d’ajuts Sanitaris, que facilita l’accés a medicació, tractaments bucodentals, ulleres, audiòfons i aparells d’ortopèdia col·lectius amb pocs recursos. Paral·lelament, l’entitat ha posat en marxa l’aplicació gratuïtat ‘Quiérete’, que compta amb prop de 9.000 descàrregues, i a través de la qual s’ofereix informació sobre conductes saludables a partir de l’alimentació, la ment sana i l’exercici.