Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Ericsson no participarà en el MWC per la pandèmia

ACN Barcelona.-L’empresa de telecomunicacions Ericsson no participarà en l’edició del Mobile World Congress (MWC) d’enguany, prevista per a finals de juny, segons han anunciat diversos mitjans i ha confirmat l’ACN. […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN Barcelona.-L’empresa de telecomunicacions Ericsson no participarà en l’edició del Mobile World Congress (MWC) d’enguany, prevista per a finals de juny, segons han anunciat diversos mitjans i ha confirmat l’ACN. La companyia ha al·legat motius de seguretat davant els “continus impactes de la covid-19” i la preocupació per la salut i benestar dels clients i treballadors. “Tot i lamentar-la, la decisió reflecteix el nostre enfocament preventiu per gestionar la pandèmia des d’una perspectiva basada en les persones, mentre es tiren endavant els programes de vacunació a escala mundial”, ha explicat l’empresa. La multinacional sueca és la primera baixa del congrés, després que la GSMA anunciés aquest dilluns els plans de seguretat per a l’esdeveniment.

(En l’actualització s’afegeix la valoració de GSMA a la renúncia d’Ericsson)”En vista dels continus efectes de la covid-19 i tenint en compte que la nostra principal responsabilitat és la salut i el benestar de la nostra gent, hem decidit no participar en el MWC 2021″, ha manifestat l’empresa en un comunicat. Tot i això, ha mostrat la seva predisposició per “tornar a participar” en futurs esdeveniments i “continuar col·laborant estretament” amb la GSMA i els “socis” del sector.La decisió d’Ericsson obre la porta a noves baixes en el congrés, com va passar fa un any. A principis de febrer de 2020, el fabricant de mòbils LG va anunciar que suspenia la seva participació en el MWC pel coronavirus. Dies més tard s’hi va sumar Ericsson i, a partir d’aleshores, es van succeir cancel·lacions d’empreses com Nvidia, Amazon, Sony, Facebook, Cisco o Vodafone. En total, prop d’una quarantena de companyies van anunciar que no participarien a l’esdeveniment. El 12 de febrer, la GSMA va decidir suspendre la trobada pel risc de coronavirus.Per aquest any, l’entitat organitzadora del MWC preveu acollir entre 45.000 i 50.000 persones, aproximadament la meitat de l’aforament habitual, i els assistents hauran de portar un test negatiu de coronavirus cada 72 hores per poder entrar al recinte. A més, la GSMA instal·larà tres punts per fer tests ràpids a les entrades de Fira de Barcelona i 13.000 dispensadors de gel hidroalcohòlic.La GSMA “respecta” la decisió d’Ericsson però insisteix en la seguretat del MWCLa GSMA ha reaccionat a la decisió de la multinacional Ericsson de no participar al MWC 2021. “Respectem la decisió d’Ericsson i esperem donar-los la benvinguda de nou a Barcelona en futures edicions del MWC”, ha assegurat en un breu comunicat l’organitzadora del congrés de telefonia mòbil, que ha insistit però en la seguretat del MWC 2021. “Ahir vam anunciar el detalls del pla de seguretat i salut, desenvolupat en col·laboració amb les autoritats i dissenyat per garantir un entorn segur per a tothom: personal, treballadors, expositors, visitants, proveïdors, socis i tots els barcelonins”, ha recordat la GSMA. En paral·lel, l’organitzadora del Mobile ha destacat la posada en marxa enguany d’una plataforma virtual que garantirà l’accés en línia al MWC. “Així tot el món podrà gaudir de l’experiència única del MWC. Les opcions presencials i virtuals s’ofereixen perquè tots els amics del MWC Barcelona puguin assistir-hi i participar-hi d’una forma adequada a les seves necessitats”, ha conclòs la GSMA.