Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

ERC retreu al govern espanyol la “lentitud” en la concessió d’ajuts pel temporal Dana i Marlaska promet “agilitzar-ho”

ACN Madrid.-La senadora d’ERC Sara Bailac ha retret al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, la “lentitud” en la concessió d’ajuts pel temporal Dana que va afectar Lleida i Tarragona l’octubre […]

Agències 01/12/2020

ACN Madrid.-La senadora d’ERC Sara Bailac ha retret al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, la “lentitud” en la concessió d’ajuts pel temporal Dana que va afectar Lleida i Tarragona l’octubre del 2019. Els republicans han criticat que un any després “moltes” de les sol·licituds encara no s’han abonat als afectats la qual cosa genera problemes a ajuntaments, negocis o particulars. Bailac ha recordat que el Ministeri de l’Interior tenia sis mesos per resoldre des de la presentació de les sol·licituds. Marlaska ha respost que de les 204 sol·licituds rebudes en relació amb la Dana, n’hi ha 137 resoltes. “Soc plenament conscient de la urgència de percebre aquestes ajudes, però hem de tenir en compte que va irrompre la pandèmia”, ha dit.

Això va implicar la “suspensió dels procediments” i la “reorientació de les capacitats de protecció civil”, ha remarcat Marlaska, que ha dit que la Direcció General de Protecció Civil i Emergències “treballa amb prioritat màxima” per resoldre-ho. “Té el compromís del ministre que agilitzarem tots els tràmits en els termes factibles” perquè es resolguin “al més aviat possible”, ha afirmat.