Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

ERC reclama el tancament “immediat” dels locals d’oci nocturn del Port Olímpic de Barcelona

ACN Barcelona.-ERC ha reclamat a l’Ajuntament de Barcelona el tancament “immediat” dels locals d’oci nocturn del Port Olímpic. El portaveu del grup municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha anunciat que faran […]

Avatar
Agències 15/06/2020

ACN Barcelona.-ERC ha reclamat a l’Ajuntament de Barcelona el tancament “immediat” dels locals d’oci nocturn del Port Olímpic. El portaveu del grup municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha anunciat que faran una proposició a la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat en aquest sentit perquè és un “disbarat” que els locals continuïn operant quan la concessió va caducar al maig. La mateixa proposició inclou la petició de resoldre la concessió de la C-1004, que va de l’Institut de Recerca Biomèdica a l’espigó de Bac de Roda i que va vèncer el passat juny, per tal que el consistori pugui gestionar la totalitat de les llicències i estudiar el canvi d’usos. “Tenim el risc de menjar-nos una concentració de locals d’oci nocturn”, ha alertat el republicà.

D’altra banda, la regidora Gemma Sendra ha explicat que portaran un prec sobre polítiques digitals a la Comissió de Drets Socials perquè “no hi ha equitat ni igualtat en l’àmbit digital ni polítiques de l’Ajuntament que les garanteixin”. La regidora ha assegurat que durant la pandèmia més de 19.000 llars vulnerables a la ciutat no han tingut cap tipus de connexió a la xarxa i en 12.000 d’elles hi conviuen infants i adolescents, per això ha destacat que el pla de polítiques digitals ha de prioritzar l’àmbit educatiu. Pel que fa a la resta de propostes que el grup d’ERC portarà a les comissions de juny, Sendra ha destacat la petició de crear un nou recurs en el marc de Barcelona Activa dirigit a la promoció dels sectors culturals i educatius. Eemanaran també acordar conjuntament amb Barcelona Activa i el Departament d’Afers Socials la creació d’una Oficina del SOC especialitzada en ocupació dels sectors creatius per acompanyar els professionals en la cerca de noves sortides professionals.D’altra banda, instaran al govern municipal a reconèixer el problema de l’infrahabitatge i la sobreocupació com “una prioritat” i que doti de recursos humans, materials i econòmics per oferir una solució habitacional digna a les persones afectades. També preguntaran sobre les mesures excepcional de gestió de l’espai públic, arran de l’augment destinat a terrasses o les cues als establiments. Per últim, ERC proposarà crear un grup de treball que abordi la del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per assolir la modernització de la institució.