Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

ERC planteja que l’Ajuntament de Barcelona també doni a les treballadores un permís retribuït per dolor menstrual

ACN Barcelona.-El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona sol·licitarà dimecres que les treballadores del consistori disposin d’un permís retribuït per dolor menstrual. El text del prec fa referència a […]

Avatar
Agències 17/05/2021

ACN Barcelona.-El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona sol·licitarà dimecres que les treballadores del consistori disposin d’un permís retribuït per dolor menstrual. El text del prec fa referència a la iniciativa pionera impulsada a l’Ajuntament de Girona i demana que el de Barcelona també emprengui les negociacions “pertinents” per contemplar el permís menstrual retribuït en defensa del “dret a la protecció de la salut i el benestar de les dones treballadores”. Segons dades facilitades per ERC, si s’accepta el prec i avança la mesura, podrien gaudir-ne fins a 7.208 dones que treballen al consistori barceloní.

“Barcelona com a capital del país hauria de tirar del carro en aquest tipus de lluites”, defensa la regidora Elisenda Alamany. El prec, que els republicans faran dimecres a la Comissió de Presidència, recull que la menstruació és un procés fisiològic en les dones que “impossibilita sovint conciliar la salut i el treball”. A més, apunta que tant la menstruació com la menopausa han estat fins ara “temes tabú” i no s’han tingut en compte els malestars que cíclicament causen en algunes dones.També s’afirma que moltes treballadores utilitzen els seus dies d’indisposició o fins i tot dies de vacances quan tenen la menstruació. El cas de GironaEn el cas de l’Ajuntament de Girona la proposta va ser impulsada per la Intersindical i es va aprovar a la mesa de negociació, tot i que encara ha de passar pel plenari.