Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

ERC lamenta la presa de poder dels talibans i insta la UE a acollir els refugiats afganesos

ACN Barcelona.-Esquerra Republicana condemna la presa de poder dels talibans a l’Afganistan i insta els actors internacionals a exigir al règim el màxim respecte pels drets humans, especialment vers les […]

Avatar
Agències 19/08/2021

ACN Barcelona.-Esquerra Republicana condemna la presa de poder dels talibans a l’Afganistan i insta els actors internacionals a exigir al règim el màxim respecte pels drets humans, especialment vers les dones i els nens “davant el més que provable retrocés dels seus drets”. Des d’ERC també temen que l’Afganistan es pugui tornar a convertir en un focus de terrorisme i lamenten que la intervenció internacional al país durant els darrers anys no hagin servit per evitar el “col·lapse” de les institucions. Davant l’actual escenari, ERC reclama a la Unió Europea que coordini una resposta unitària i aculli els refugiats. L’eurodiputat i secretari de Política Internacional d’ERC, Jordi Solé, recorda que cal “respectar” el dret internacional en matèria d’asil.

En aquest sentit, Solé assenyala que és important acollir especialment “dones i infants, defensors dels Drets Humans i membres de minories” a partir de “corredors humanitaris” i “quotes obligatòries” per als estats membres de la U. Solé rebutja així els acords econòmics de la UE amb països limítrofs a l’Afganistan per “contenir” allà els refugiats.Els republicans reclamen especialment al govern espanyol que es “comprometi” fermament en l’acollida de refugiats i li recorda que, durant dues dècades, malgrat gastat recursos econòmics i humans a l’Afganistan “ha concedit un nombre minúscul de reconeixement de condicions d’asil a persones afganeses”.