Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

ERC es planta davant el pacte PSOE-Cs: “Ja s’ha perdut prou el temps. Esquerra o la dreta”

ACN Barcelona.-Esquerra Republicana de Catalunya ha criticat en un comunicat que el govern espanyol “ha triat soci” un cop ha “decidit apostar de nou per Cs’” per prorrogar l’estat d’alarma. […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Barcelona.-Esquerra Republicana de Catalunya ha criticat en un comunicat que el govern espanyol “ha triat soci” un cop ha “decidit apostar de nou per Cs’” per prorrogar l’estat d’alarma. Les negociacions entre els socialistes i els republicans i en aquest context els independentistes han recordat que han fet arribar unes condicions “clares i públiques des del primer moment”. Per això han lamentat que l’executiu de Pedro Sánchez “ha mostrat quines son les seves preferències”. “No volem entrar en un mercadeig. Ja s’ha perdut prou el temps. Havíem demanat unes condicions mínimes, però pràcticament no hi ha hagut cap gest per intentar arribar a un acord, perquè sembla que ja havien triat des de l’inici. No volem més dilacions”, han afirmat.

Amb tot, ERC no tanca la porta a un acord d’última hora, recordant que han presentat esmenes sobre la pròrroga de l’estat d’alarma i que es mantenen “a l’espera”. I afegeix: “Ells són qui han de fer la tria. Esquerra o la dreta”.La proposta republicana passa perquè “s’acabi el comandament únic” i que Catalunya pugui decidir sobre el desconfinament “amb el retorn de les competències”. També perquè la pròrroga sigui màxim de 15 dies -un extrem que Cs ja ha aconseguit- i que es treballi en la modificació de les altres lleis com la de Salut pública “per evitar aplicar indiscriminadament l’Estat d’Alarma”.Una altra demanda d’ERC és un permís retribuït per als pares i mares que s’han de fer càrrec dels seus fills com a conseqüència del confinament, així com augmentar el marge per als ajuntaments per poder utilitzar el superàvit amb mesures per fer front a la covid-19.Finalment, els republicans també demana “una data” per a la repesa de la mesa de negociació, aturada per la irrupció de la pandèmia.