Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

ERC creu que un relleu de Borràs al Parlament seria una “oportunitat” per refer la majoria independentista

ACN Barcelona – La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha opinat que un possible relleu de Laura Borràs a la presidència del Parlament seria una “oportunitat” per refer la […]

Agències 06/03/2023

ACN Barcelona – La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha opinat que un possible relleu de Laura Borràs a la presidència del Parlament seria una “oportunitat” per refer la majoria independentista. Durant la roda de premsa d’aquest dilluns a la seu dels republicans, Vilalta ha asseverat que cal esperar la sentència per estudiar què es fa, i ha subratllat que parlaran amb Junts “en els pròxims dies”. També ha afegit que intueix que podria ser una “oportunitat” per consensuar acords, reconstruir confiances i refer la majoria independentista. Així mateix, la dirigent d’ERC ha rebutjat que la presidència del Parlament recaigui en el PSC, i que aquest càrrec l’ha de tenir algú de la majoria independentista.

Vilalta no ha entrat a valorar si Borràs ha de poder cobrar el 80% del seu salari (150.000 euros bruts anuals) durant quatre anys després del seu cessament. La llei actual preveu que els expresidents de la cambra puguin cobrar el 80% del seu sou durant uns anys un cop ja no exerceixen.

<strong>”Fraccionament indegut” de contractes</strong>

La Sindicatura de Comptes ha detectat <a href=”https://www.acn.cat/new/37066d2b-cb8c-4284-a7e8-802e9a39f4c9/texts”>44 possibles casos de “fraccionament indegut”</a> de contractes en els últims cinc anys, segons ha comptabilitzat l’ACN. Això suposa un de cada quatre informes, ja que representen el 28,38% del total de 155 que la Sindicatura ha publicat des del 7 de febrer del 2018 fins ara.

Entre els assenyalats hi ha la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) dirigida per Laura Borràs, la Sindicatura de Greuges, l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), la Línia 9 de metro, el Departament de Justícia i diversos òrgans municipals.

Sobre tot això, Vilalta ha subratllat que el fraccionament “s’ha d’evitar”, i ha destacat que en els últims anys, gràcies a noves normatives, s’ha anat “reduint i limitant molt” una praxis “abans més estesa”. “S’ha posat llum i transparència”, ha afegit la portaveu d’ERC.

Així mateix, Vilalta ha advertit que “no val barrejar-ho tot, perquè no tot és el mateix”. Fer algun fraccionament indegut no és el mateix que prevaricar i fer falsedat documental per atorgar contractes a un amic teu”, ha argumentat la secretària general adjunta d’Esquerra, en referència implícita al cas de Borràs.

“No s’hi val barrejar tot al mateix sac”, ha reiterat Vilalt,a que ha insistit en no barrejar una “mala praxis” amb la “corrupció”, tot i que s’hagi d’eliminar tot.