Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

ERC avisa el PSC que les seves esmenes han de decaure per no convertir els pressupostos en “focs d’encenalls”

ACN Barcelona – ERC ha avisat el PSC que les esmenes dels socialistes han de decaure per no convertir els pressupostos en “focs d’encenalls” ni en “operacions de maquillatge”. La […]

Agències 28/02/2023

ACN Barcelona – ERC ha avisat el PSC que les esmenes dels socialistes han de decaure per no convertir els pressupostos en “focs d’encenalls” ni en “operacions de maquillatge”. La portaveu republicana, Marta Vilalta, ha subratllat aquest dimarts, en una roda de premsa al Parlament, que el pacte pressupostari inclou que qualsevol modificació ha de comptar amb l’aval dels actors que han tancat l’acord. Vilalta ha opinat que els socialistes han volgut “marcar perfil” en la tramitació dels comptes, i que no volen realment que algunes de les esmenes tirin endavant. Si s’aproven, ERC creu que el PSC estaria “incomplint” l’acord. D’altra banda, Vilalta ha instat els partits espanyols a facilitar i no frenar les investigacions de l’Estat sobre l’Operació Catalunya.

Vilalta espera que tothom se sàpiga atènyer als acords signats, i ha advertit el PSC que, en cas contrari, estaria “incomplint” el pacte pressupostari en una “actitud irresponsable”. La scretària general adjunta d’ERC ha afegit que, per tant, és “evident” que no s’espera que les esmenes dels socialistes tirin endavant. Vilalta ha reiterat que no es poden convertir els comptes en una “eina electoral” perquè han de ser una “eina real”.

El grup republicà ha tingut converses amb PSC i comuns -els dos grups amb qui ha pactat els pressupostos- per abordar les esmenes, i s’esperen més reunions els propers dies.

Pel que fa a les esmenes de Junts, Vilalta considera que mostren una actitud de “manca de responsabilitat”, “pròpia de qui no ha governat mai”. La portaveu d’ERC ha argumentat que els ex socis han presentat esmenes “de campanar”, algunes per afegir només 15.000 o 50.000 euros, imports que ERC considera “petits” pel que fa a la gestió pública.

“Les seves esmenes només obeeixen a interessos electoralistes”, ha apuntat Vilalta, sobre Junts. La dirigent d’ERC sosté que, d’aprovar-se aquestes modificacions, només es crearien projectes “embarrancats” als calaixos, i sense pressupost “real” per tirar-los endavant.