Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1229
La República

Entitats pro-Palestina demanen al Parlament que Catalunya “deixi de tenir vincles amb l’apartheid israelià”

ACN Barcelona.-Entitats pro-Palestina han demanat al Parlament que Catalunya “deixi de tenir vincles amb l’apartheid israelià”. ERC, CUP i En Comú Podem s’han reunit aquest dimecres amb l’organització de drets […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-Entitats pro-Palestina han demanat al Parlament que Catalunya “deixi de tenir vincles amb l’apartheid israelià”. ERC, CUP i En Comú Podem s’han reunit aquest dimecres amb l’organització de drets humans palestina Al-Haq. La portaveu de la Coalició Prou Complicitat amb Israel Alys Samson ha agraït les resolucions de la cambra per la llibertat del poble palestí, però ha advertit que “encara queda molt per fer”. “Tenim una demanda de mínims: que Catalunya no tingui cap mena de vincle amb l’apartheid israelià”. Ha assenyalat que hi ha “vincles preocupants”, com ara que Acció, adscrita al Departament d’Empresa, “considera Israel com a regió estratègica”.

Samson ha explicat que des del juny treballen en una proposta de resolució per la qual ja tenen el suport de la CUP i comuns.Samson ha demanat que “s’acabin els vincles” de Catalunya amb “l’apartheid israelià”, que Acció “deixi de considerar-los regió estratègica” i que “s’apliquin clàusules de contractació a la Generalitat perquè no es puguin destinar diners a empreses que treballen en territori ocupat palestí”. Aquestes són algunes de les línies sobre les quals treballen per a la proposta de resolució, que les entitats pro-Palestina confien que pugui debatre’s i aprovar-se aviat al Parlament. Samson ha dit que hi ha “més vincles” d’Israel amb Catalunya i ha mencionat que “els Mossos s’hi havien anat a formar”.La portaveu d’Al-Haq, Aseel AlBajeh, ha denunciat la criminalització per part del govern d’Israel de les organitzacions que defensen els drets humans a Palestina. El Ministeri de Defensa d’Israel va fer pública la designació oficial de sis de les principals ONG palestines de drets humans com a organitzacions terroristes.AlBajeh ha denunciat que és un intent de “silenciar” les organitzacions i “atacar els drets humans” tot intentant-les vincular a l’antiterrorisme i antisemitisme. I ha afegit que suposa també un atac contra la comunitat internacional per actuar contra la impunitat d’Israel.Els diputats Ana Balsera (ERC), Carles Riera (CUP) i Jess González (ECP) han acompanyat Samson i AlBajeh a la roda de premsa al Parlament, després d’una reunió.