Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Entitats en defensa de l’aigua convoquem una cimera social per la sequera davant el “fracàs” de la impulsada pel Govern

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Una dotzena d’entitats en defensa de l’aigua han convocat una cimera social per la sequera “davant el fracàs de la que va impulsar el Govern” el passat mes de març. Els organitzadors de la trobada han considerat que la classe política catalana “no ha estat a l’alçada” de la “greu situació de sequera i escassetat hídrica que pateix el país”. Així, han considerat “imprescindible” que el debat “no es limiti a les sancions” i han retret a les formacions polítiques que facin un “ús partidista” d’aquesta problemàtica. La cita se celebrarà el proper 6 de maig i l’objectiu és crear un document amb propostes contretes per afrontar la situació actual.

Aigua és Vida ha criticat la “la falta de consideració de l’executiu català envers les organitzacions socials i tots els actors”, en no haver-los convidat a participar en un “debat real” per definir una estratègia conjunta per fer front a la sequera. 

Publicitat

En un comunicat, ha assegurat que mentre el Govern no pren la iniciativa, han decidit convocar aquesta cimera social pel proper 6 de maig.

Des del seu punt de vista, aquest espai de treball hauria de servir per abordar les causes profundes de la sequera i les palanques reals que ens permetin garantir aigua per als rius i les persones. També ha indicat la importància d’abordar quin model de consum i ús d’aigua ha de tenir Catalunya, així com la gestió i la contenció de la demanda. Alhora, ha posat l’accent en qüestions com la diversificació de les fonts d’abastament i la governança de la gestió de l’aigua.

L’entitat ha demanat amb urgència una major transparència en l’aplicació del decret de sequera, accés a la informació i espais de coproducció amb els moviments socials i ambientals en defensa de l’aigua.

Les entitats convocants de la Cimera Social per la Sequera són: Aigua és Vida, Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP), Ecologistes en Acció, Enginyeria Sense Fronteres, Plataforma en Defensa de l’Ebre, Grup de Defensa del Ter, Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica a l’AMB, Aigua és Vida Girona, Taula del Llobregat, Taula de l’Aigua Terrassa.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió