Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Enaire invertirà 127 MEUR per transformar-se tecnològicament i impulsar la recuperació del sector aeri durant el 2021

ACN Madrid.-Enaire invertirà 127 milions d’euros per transformar-se tecnològicament i impulsar la recuperació del sector aeronàutic durant el 2021. Així consta en el pla operatiu aprovat pel consell d’administració de […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Madrid.-Enaire invertirà 127 milions d’euros per transformar-se tecnològicament i impulsar la recuperació del sector aeronàutic durant el 2021. Així consta en el pla operatiu aprovat pel consell d’administració de la gestora pública de navegació aèria aquest dijous. La inversió anunciada se centrarà en la digitalització dels sistemes de control i navegació aèria i en la reestructuració de l’espai aeri i de nous conceptes operatius per impulsar la construcció del Cel Únic Europeu, una iniciativa reglamentària que té per objectiu harmonitzar serveis i reduir la fragmentació de l’espai aeri europeu. Enaire té per objectiu “preparar-se per la futura recuperació de vols per augmentar l’eficiència, sostenibilitat ambiental i la qualitat dels serveis”.

Aquest esforç inversor també busca “facilitar la internacionalització” i “augmentar la competitivitat” d’Enaire “davant dels canvis estructurals” del sector aeronàutic.Segons ha informat l’entitat pública, 39,2 milions d’euros es destinaran a sistemes digitals de control de trànsit aeri; 19,8 milions a modernització i manteniment d’infraestructures; 15,7 milions, a optimització dels sistemes de comunicacions aeronàutiques; 15,3 milions, a actualització tecnològica dels sistemes de navegació i vigilància i, 14,9 milions, a digitalització, desenvolupament i suport de sistemes de tecnologia de la informació i comunicació (TIC).Una part d’aquesta inversió, que suposa un increment del 27% respecte a l’any passat, podrà rebre fons europeus Next Generation, el programa Connectar Europa (CEF) i Horitzó 2020.El consell d’administració també va revisar l’informe de gestió de 2020, del balanç i resultats de pla estratègic d’aeroports espanyols i navegació aèria entre 2017 i 2020, període en el qual l’entitat que presideix el secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura, ha invertit un total de 360 milions d’euros.Una altra mesura adoptada per impulsar la recuperació durant el 2021 és la nova reducció “dràstica” de les seves taxes de navegació aèria que cobra Enaire. La taxa de ruta peninsular es redueix de 51,08 euros el 2020 i en 45,44 euros durant el 2021, fet que suposa una rebaixa de l’11%. Així mateix, la taxa de ruta a Canàries, que ja s’havia rebaixat anteriorment i és més baixa que a la Península, també es redueix, de 43,73 euros a 40 euros, el que significa un 8,5% menys.