Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Enaire automatitza les comunicacions entre controladors i pilots a l’aeroport del Prat

ACN El Prat de Llobregat.-Enaire, el gestor de la navegació aèria a l’Estat, ha automatitzat les comunicacions entre els pilots i els controladors aeris a l’aeroport del Prat. El nou […]

Avatar
Agències 03/07/2019

ACN El Prat de Llobregat.-Enaire, el gestor de la navegació aèria a l’Estat, ha automatitzat les comunicacions entre els pilots i els controladors aeris a l’aeroport del Prat. El nou sistema permet que les interaccions entre els avions i la torre de control es facin a través de dades, com si d’un sistema de missatgeria es tractés, en comptes de verbalment i per via ràdio com fins ara. Això millorarà la seguretat i l’eficiència de les comunicacions al reduir els problemes relacionats amb la saturació de freqüències de ràdio i minimitzant els malentesos fruit de la comunicació oral. El primer tràfic autoritzat amb la nova tecnologia ha estat un vol de l’aerolínia Norwegian amb destinació Reikiavik.

L’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat és el segon de l’Estat en implementar el nou sistema després del de Palma de Mallorca.