Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

En licitació les obres per afavorir la seguretat viària a la C-55 entre Abrera i Olesa de Montserrat

ACN Abrera.-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres per a millorar la seguretat viària a la carretera C-55 entre Abrera i Olesa de Montserrat […]

Avatar
Agències 20/05/2021

ACN Abrera.-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres per a millorar la seguretat viària a la carretera C-55 entre Abrera i Olesa de Montserrat (Baix Llobregat), per un valor de 2,2 MEUR. L’obra consistirà principalment en la implantació d’un zebrejat a la part central de la via per a reforçar la separació entre els sentits de la circulació. De la mateixa manera, també es procedirà a la reordenació d’accessos i a fer millores en el ferm i altres elements de la carretera. Es preveu que els treballs, que afectaran un total de 5 quilòmetres entre l’avinguda de la Generalitat a Abrera i l’enllaç amb la C-1414 a Olesa de Montserrat, comencin a finals d’aquest any, amb un termini d’execució de 10 mesos.

En aquest entorn, la C-55 registra un trànsit de més de 25.000 vehicles diaris. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha previst la implantació a la calçada d’un zebrejat central de 60 centímetres d’amplada, amb fites, una mesura que ha de servir per reforçar la seguretat viària i reduir el risc de xocs frontals.Les obres també inclouen la reordenació d’accessos i la millora de diverses sortides i incorporacions. Es remodelarà l’enllaç d’Olesa sud, amb la substitució d’un encreuament amb forma de T per una rotonda que millorarà la canalització del trànsit, amb un diàmetre exterior de 40 metres i amb tres ramals de connexió.Aquesta actuació també inclourà la creació d’un camí per a vianants aprofitant diversos camins existents per a creuar d’un costat a l’altre per sota la carretera, al costat de l’estrep dret del pont sobre el riu Llobregat, a Olesa de Montserrat.Paral·lelament, s’estendrà una nova capa de ferm, es milloraran els elements de drenatge de la carrera, i es renovaran els elements de senyalització vertical i horitzontal, així com les barreres de seguretat i abalisament.