Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Els tres grups de l’oposició a Vic presenten un recurs contra el pàrquing soterrat al parc de Maria Àngels Anglada

ACN Vic.-ERC, Capgirem Vic i PSC, els tres grups a l’oposició de l’Ajuntament de Vic, han presentat conjuntament un recurs contra la construcció d’un aparcament soterrat al parc de Maria […]

Avatar
Agències 03/06/2021

ACN Vic.-ERC, Capgirem Vic i PSC, els tres grups a l’oposició de l’Ajuntament de Vic, han presentat conjuntament un recurs contra la construcció d’un aparcament soterrat al parc de Maria Àngels Anglada. Les tres portaveus de les formacions van detallar en una roda de premsa aquest dimecres que han fet aquest pas “després d’haver esgotat, infructuosament, la via política i davant un equip de govern absolutament tancat en banda davant les múltiples argumentacions de l’oposició”. Denuncien que es tracta d’una operació urbanística que “no beneficia els interessos de la ciutadania sinó únicament els interessos privats de l’empresa” que va adquirir l’edifici del Seminari Vell.

Es tracta d’un recurs especial en matèria de contractació davant del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. Els tres grups a l’oposició s’oposen a l’anunci de licitació, els plecs de condicions i els altres documents contractuals que ha aprovat l’equip de govern de Junts per Catalunya en solitari, que governa en majoria absoluta, i amb els vots en contra dels tres grups. En el recurs se sol·licita anul·lar i deixar sense efecte la licitació de la construcció de l’aparcament i també que s’adopti, com a mesura cautelar, la suspensió del procediment mentre no es resolgui el recurs.El recurs es basa en vuit arguments tècnics, com ara que l’Estudi d’Avaluació de la Mobilitat Generada del POUM de 2019, normativa actualment vigent, conclou que no existeix un dèficit d’aparcament, un fet que, segons els denunciants, confirmaria que el projecte del pàrquing no s’ajusta a una necessitat real. Així mateix, alerten que l’aparcament incrementaria el trànsit mentre que la circulació de vehicles s’ha restringit al nucli antic i consideren que tampoc “obeeix a cap interès públic” sinó a la “satisfacció d’uns interessos privats que, un cop adquirit l’edifici del Seminari Vell, pretén oferir als seus clients la comoditat d’un aparcament al costat de les seves instal·lacions”.També critiquen els criteris d’adjudicació i puntuació i asseguren que 10 de les 40 places seran per a veïns o treballadors de la zona mentre que la resta aniran destinades a pupil·latge. Entre els punts pels quals s’hi oposen destaca també la probabilitat que apareguin restes arqueològiques tal com es recull en el Plec de prescripcions tècniques. Per últim, assenyalen els efectes negatius per poder donar pas a l’aparcament. Segons diuen, es genera un dret de pas per la finca de propietat municipal que té façana al carrer de la Riera. “Això comporta una càrrega urbanística que la desvalora i que, per tant, representa un prejudici per al patrimoni municipal. Aquest desvalor no s’ha quantificat en cap moment en l’expedient administratiu”, conclouen.Tots aquests arguments tècnics es tradueixen en un seguit de punts que, des del seu punt de vista, vulneren la Llei de Contractes del Sector Públic. Així per exemple, afirmen que “no consta en l’expedient que s’hagin sotmès al preceptiu tràmit d’informació pública l’estudi de viabilitat i l’avantprojecte de les obres objecte del contracte” i denuncien que el criteri d’adjudicació estableix millores que “no tenen relació directa amb l’objecte del contracte i se supera la valoració màxima legalment permesa del 2,5%”.