Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Els sindicats denuncien que el Departament d’Educació està reformant l’FP sense el consens dels professors

ACN Barcelona.-Els principals sindicats dins l’àmbit de l’educació a Catalunya denuncien que el Departament d’Educació de la Generalitat està portant a terme una reforma curricular de la Formació Professional (FP) […]

Avatar
Agències 02/05/2020

ACN Barcelona.-Els principals sindicats dins l’àmbit de l’educació a Catalunya denuncien que el Departament d’Educació de la Generalitat està portant a terme una reforma curricular de la Formació Professional (FP) sense el consens del professorat. A través d’un comunicat presentat aquest dissabte, els sindicats assenyalen que rebutgen la reforma tal com està plantejada i afegeixen que ara és “el pitjor moment per dur-la a terme”. Les entitats que signen el comunicat són Comissions Obreres (CCOO), la Unió General de Treballadors (UGT), la Unió de Sindicats de Treballadors de l’Ensenyament (USTEC), la Intersindical CSC, la Confederació General del Treball (CGT) i el Sindicat de Professors de Secundària (SPS).

Segons les diferents organitzacions, els canvis només “incrementaran el desconcert” i afegiran “més estrès” a un sistema que es preveu difícil de gestionar durant el curs vinent a causa del coronavirus. Pels sindicats, Ensenyament demostra “una manca absoluta de sensibilitat i responsabilitat envers el bon funcionament de l’FP”.A banda, els diferents grups argumenten que la nova reforma que planteja la Generalitat suposa “una pèrdua irreparable” de la qualitat de l’FP i una “més que possible pèrdua de llocs de treball docents en els cursos vinents”. Alhora, creuen que la crisi del coronavirus posa de manifest el paper dels centres de Formació Professional per adquirir competències “imprescindibles” pel funcionament dels serveis bàsics essencials.En aquest, sentit, els sindicats demanen al conseller d’Educació, Josep Bargalló, la retirada definitiva de la reforma i el disseny d’un pla de treball consensuat per iniciar el curs vinent amb normalitat.