Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Els restauradors de Barcelona avisen Díaz que la fi dels ERTO seria “el cop definitiu” i demanen “empara” a l’Ajuntament

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-El Gremi de Restauració de Barcelona ha avisat aquest divendres a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que la fi dels ERTO pel sector suposaria “el cop definitiu” per a molts establiments de la ciutat que ara funcionen “a mig gas”. En un comunicat, el Gremi demana a Díaz, que avui és a Barcelona, que surti “a passejar pel centre” per veure la situació del sector. Segons el Gremi, els expedients s’han d’allargar fins al 31 de gener del 2021, com volen sindicats i patronals. “Els restauradors hem demanat empara al govern municipal”, ha dit el director del Gremi, Roger Pallarols, afegint que l’alcaldessa Ada Colau “ha de posar-se al capdavant de la defensa dels interessos de milers de famílies”.

“No ens podem permetre deixar caure un sector econòmic tan important”, ha afirmat Pallarols, arran de les informacions que apunten que la proposta del govern espanyol pels ERTO és excloure dels ajuts sectors com l’hostaleria o la restauració. El Gremi diu que l’actitud de l’executiu de Pedro Sánchez és “intransigent” i sospita que, probablement, forma part d’una “estratègia negociadora” per aconseguir eliminar la bonificació de les quotes empresarials a la Seguretat Social. “Els treballadors han seguit cobrant, sou o prestació d’atur, en tot moment, deixant de banda els retards atribuïbles al SEPE. En canvi, les empreses han deixat de facturar i han hagut de continuar assumint despeses fixes com el lloguer. Hores d’hora, les empreses són l’element veritablement feble d’aquesta equació”, ha dit Pallarols.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió