Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Els pèrits veuen creïbles les víctimes i diuen que l’abusador del cine del Masnou podia tenir sexe tot i les malalties

ACN Barcelona.-Els diversos pèrits i forenses que han declarat aquest dijous en la segona i última sessió del judici a l’Audiència de Barcelona per abusos sexuals a menors contra l’empresari […]

Avatar
Agències 12/09/2019

ACN Barcelona.-Els diversos pèrits i forenses que han declarat aquest dijous en la segona i última sessió del judici a l’Audiència de Barcelona per abusos sexuals a menors contra l’empresari que gestionava cinemes al Masnou i Mataró han assegurat que les víctimes eren plenament creïbles i coherents en les seves acusacions, i que l’acusat podia mantenir-hi sexe tot i les malalties i afeccions que patia com diabetis, Parkinson, falta de libido, disfunció sexual o hemorroides. Per tot això, la fiscalia ha mantingut la petició de pena de 43 anys de presó, mentre que la defensa ha demanat l’absolució del seu client o, alternativament, una condemna de nou anys de presó substituïbles parcialment per multes.

El doctor Jordi Medallo ha explicat que la disfunció erèctil i una lesió al penis que patia l’acusat, que ha complert 74 anys, no l’impedien, entre el 2007 i el 2011, mantenir relacions sexuals on fos penetrat analment o ell masturbés les seves víctimes, com aquestes asseguren. Uns altres pèrits han assegurat que es va trobar semen de l’acusat i d’alguna víctima en una habitació al costat del despatx de l’home al cinema La Calàndria del Masnou. També s’hi va trobar sang.D’altra banda, altres pèrits psiquiàtrics han assegurat que almenys dues de les víctimes eren plenament creïbles en els seus relats on explicaven els abusos patits.En els informes finals, la fiscal i l’acusació particular han reiterat la seva versió dels fets, assegurant que cap prova de la defensa ha desvirtuat les proves de les acusacions, com el fet que el semen de l’acusat trobat al cinema estigués barrejat amb orina. La defensa ha seguit mantenint aquesta versió, però ha admès que un dels testimonis que ell va proposar es va girar, dimarts passat, en contra, en assegurar que sí que havia estat abusat per l’acusat, cosa que fa uns anys va negar.En el seu últim torn de paraula, l’acusat ha volgut reiterar alguns dels seus arguments, cosa que la magistrada presidenta ha impedit. El judici ha quedat vist per a sentència.Segons les acusacions, Lluís G.M. tenia una empresa que gestionava el cinema La Calàndria del Masnou i el del Foment Mataroní i contractava els joves, de 13 a 16 anys aproximadament, per repartir publicitat dels establiments o treballar al bar i les taquilles. Això ho aprofitava per forçar-los a practicar sexe amb ell a canvi de diners o regals, cosa que hauria fet en desenes d’ocasions. La fiscalia li demana fins a 43 anys i tres mesos de presó i 35.000 euros d’indemnització per diversos delictes d’abusos sexuals, prostitució i corrupció de menors i exhibicionisme.