Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Els pagesos de Gallecs reclamen diàleg a l’Incasòl per evitar perdre les terres on treballen des de fa 40 anys

|

- Publicitat -

ACN Santa Perpètua de Mogoda – Els pagesos que treballen als camps agrícoles de Gallecs, a cavall del Vallès Occidental i l’Oriental, s’han mobilitat aquest dijous per reclamar diàleg a l’Incasòl i evitar acabar amb la seva activitat. El col·lectiu apunta que fa més de 40 anys que treballen les terres, on hi planten principalment cereal i llegums, i que recentment han rebut una carta que els comunica que hauran de deixar l’espai el 31 de juliol per regularitzar l’ús de l’espai. Els pagesos esperen poder encarrilar la situació i evitar que hagin de marxar, a l’espera de saber quines són les bases per a l’ús de les terres que dictamini l’ens públic.

El col·lectiu s’ha mobilitzat davant de la seu del Consorci de Gallecs, un entorn natural i agrícola situat entre els municipis de Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda i Mollet del Vallès. Unió de Pagesos denuncia que el Consorci i l’Incasòl no han volgut negociar la regularització de les terres que volen dur a terme amb els pagesos i pageses, i que els havien mantingut al marge de la informació sobre el procés.

Publicitat

“Fa 40 anys que l’Incasòl té aquestes terres sense cap tracte amb nosaltres, es van expropiar durant la dictadura per fer-hi una ciutat que mai es va construir, i des de llavors hi ha pagesos que treballem en aquest espai”, detalla Marcel Brau, pagès de Gallecs. El col·lectiu denuncia que se’ls ha mantingut al marge i que això posa en perill la seva activitat agrícola, amb diferents perfils de treballadors, des de persones que ho tenen com a principal font d’ingressos fins a d’altres que són a punt de jubilar-se.

No obstant, aquest dimecres es va celebrar una reunió amb els responsables de l’Incasòl gràcies a la mediació de l’Ajuntament de Santa Perpètua, segons detallen els pagesos. En ella, els van expressar la voluntat de buscar solucions per als afectats.

“La majoria som pagesos que vivim del camp i ens volen fer fora sense diàleg, sembla que això ha canviat, però no tenim res per escrit”, afegeix Brau. En aquest sentit, destaca que no qüestionen la propietat de les terres i que estan d’acord en pagar en concepte d’arrendament, motiu pel qual esperen poder arribar a una entesa per a garantir la seva activitat en aquest entorn agrícola.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió