Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Els Mossos detecten a Osona el primer cas d’una estafa de venda de llibres a subhasta per internet

ACN Vic.-Els Mossos han detectat a Osona el primer cas a Catalunya d’una estafa de venda de llibres a subhasta per internet. Segons fonts policials, la denúncia es va efectuar […]

Avatar
Agències 23/07/2021

ACN Vic.-Els Mossos han detectat a Osona el primer cas a Catalunya d’una estafa de venda de llibres a subhasta per internet. Segons fonts policials, la denúncia es va efectuar el 7 de juny, tot i que els fets es remunten al 27 de maig. La víctima va rebre la trucada d’una empresa que suposadament es dedicava a la compra de llibres de col·lecció. Els estafadors van dir-li que aquests llibres tenen un gran valor en les subhastes per internet. Per això, van oferir-se a desplaçar-se a casa seva a recollir els llibres i van assegurar-li que ells només es quedaven un 5% del valor de la venda del material. La mateixa tarda van recollir-li els llibres i la víctima va pagar-los 99 euros en concepte de transport.

L’endemà, la víctima va rebre una trucada de l’empresa assegurant-li que ja havien trobat un comprador pels llibres. Li van dir que el comprador oferia un total de 60.000 euros i que ella s’havia de fer càrrec de les despeses notarials, que sumaven 1.500 euros. Suposadament, en un parell de dies la víctima havia de rebre el xec amb l’import de la venda. La dona va intentar sense èxit trucar al número de contacte que li havien donat en veure que passaven els dies i no li deien res. Per això, el 7 de juny va anar a interposar una denúncia davant dels Mossos. Segons fonts policials, la investigació segueix oberta.