Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Els Mossos de Barcelona expressen la seva “més absoluta i sincera lleialtat” a la Judicatura

ACN Barcelona.-El comissari dels Mossos d’Esquadra Carles Anfruns, cap de la regió policial metropolitana de Barcelona, ha manifestat “la més absoluta i sincera lleialtat” a la Judicatura “en nom i […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Barcelona.-El comissari dels Mossos d’Esquadra Carles Anfruns, cap de la regió policial metropolitana de Barcelona, ha manifestat “la més absoluta i sincera lleialtat” a la Judicatura “en nom i representació dels 2409 policies que treballen a Barcelona”. Durant la celebració del Dia de les Esquadres de Barcelona, que s’ha tornat a celebrar després d’un any sense diada, Anfruns ha dit que “ningú pot sembrar dubtes” sobre l’ADN del cos “indiferentment del color amb el que ens vulguin mirar”. El subinspector Jordi Arasa, sotscap de l’àrea regional de recursos operatius, ha defensat el mínim ús de la força i que els mitjans de comunicació “ho puguin veure i gravar tot”. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha excusat dues hores abans de l’acte i ha enviat en el seu lloc el comissionat de seguretat Amadeu Recasens.

El subinspector Arasa, a l’ARRO des del 2005, ha dit que tant la supervisió dels superiors com la feina dels mitjans de comunicació els ajuda. “Hem de facilitar que ho puguin veure i gravar tot”, ha manifestat. Ha dit que no li agrada actuar amb força a les manifestacions ni els desnonaments. “No és la policia que volem, la imatge de la policia que volem, però que quedi clar, tampoc és la que ens agrada a nosaltres, però ho hem de fer”, ha dit. Arasa ha explicat que la imatge de la policia de proximitat és la desitjable. “Però l’ordre públic fem la cara lletja, fosca de la policia, el que ningú vol fer”, ha apuntat.Arasa, que va ser condemnat per pegar el diputat de la CUP David Fernández durant el desallotjament de la Plaça de Catalunya dels ‘indignats’ a finals de maig del 2011 ha dit que l’ús de la força és “el més desagradable” i s’ha queixat de treballar “sense tenir prou efectius”.Tretze detinguts al dia a Ciutat VellaDurant l’acte s’ha fet un reconeixement a la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Ciutat Vella, que va detenir un total de 6.101 detencions el 2018, una mitjana de 13 persones al dia. El sots-inspector en cap de la unitat guardonada, Víctor Martín, ha considerat que és una “xifra excepcional” i ha dit que la comissaria té sovint saturació per l’alt nivell de delinqüència de la zona. Martín també ha posat de manifest que de vegades donen “una resposta assistencial que va més enllà del que hauria de ser”.El comissionat de seguretat Amadeu Recasens ha posat en valor la col·laboració entre els cossos policials, que ha qualificat com “indispensable per garantir la seguretat ciutadana” perquè considera que és “una aposta guanyadora”. També ha dit que en un moment que els mossos “passen moments difícils” és un “deure institucional reconèixer la seva professionalitat”.En l’acte també hi ha participat el comissari superior, David Boneta, l’intendent Ignasi Teixidor i altres comandaments regionals i caps i sotscaps de les Àrees Bàsiques Policials de Barcelona. S’han lliurat distincions a ciutadans i ciutadanes, representants d’institucions, personal del servei d’administració i mossos d’esquadra en reconeixement a la seva trajectòria i a les actuacions meritòries.En concret, s’han donat 15 felicitacions a persones i entitats externes corresponents al 2017, de les quals 5 són condecoracions relacionades amb l’atemptat de les Rambles del 2017, en concret als responsables de 3 locals (Hard Rock, Sfera i Hotel Avenida Palace), un Bomber de Barcelona i un cap operatiu i assistencial del SEM. El Dia de les Esquadres es va substituir el 2018 amb actes descentralitzats, per l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola. Els actes per territoris donaran pas aquest dimecres a l’acte central d’enguany, que se celebrarà als serveis centrals de Sabadell.