Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Els immigrants són un dels col·lectius més tocats per la crisi de la covid-19 a Espanya, segons l’OCDE

ACN Brussel·les.-La crisi de la covid-19 s’acarnissa amb els immigrants a Espanya. La taxa d’atur en aquest col·lectiu ha augmentat un 4% en l’últim any, segons dades recopilades per l’Organització […]

Avatar
Agències 19/10/2020

ACN Brussel·les.-La crisi de la covid-19 s’acarnissa amb els immigrants a Espanya. La taxa d’atur en aquest col·lectiu ha augmentat un 4% en l’últim any, segons dades recopilades per l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE). Per contra, des de meitats del 2019 fins a meitats del 2020, la taxa d’atur d’aquells nascuts a Espanya va créixer entorn d’un 0,5%. “La crisi de la covid-19 probablement tindrà un impacte desproporcionat entre els immigrants i els seus fills”, avisa l’OCDE en un informe sobre migració. Aquesta organització també destaca el “fort impacte” de la pandèmia en els temporers a l’estat espanyol, ja que tots els processos de contractació col·lectiva a l’estranger s’han suspès aquest 2020.

L’OCDE avisa en el seu informe que els immigrats tenen un risc “molt més alt” de contagiar-se de la covid-19 als països desenvolupats. “Les taxes de mortalitat entre els immigrants també podrien ser significatives”, adverteix.Per exemple, a Espanya els estrangers estan més exposats al virus perquè menys d’un 15% pot fer teletreball. En canvi, entorn d’un 25% dels nascuts a l’Estat poden fer la seva feina des de casa.Més vulnerables a perdre la feinaL’OCDE assegura que els estrangers estan en una posició més vulnerable perquè, en general, tenen condicions laborals menys estables i treballen en gran part en els sectors més afectats per la pandèmia com la restauració o el turisme. “Hi ha estudis que suggereixen que la discriminació augmenta en un mercat laboral fluix”, apunta l’informe.