Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Els hostalers reclamen poder mantenir les plantilles en ERTO “sense penalitzacions” si l’activitat continua afectada

ACN Barcelona.-La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) ha reclamat que les empreses puguin mantenir les plantilles en ERTO “sense penalitzacions” si l’activitat continua “greument” afectada. L’executiu espanyol […]

Agències 18/05/2021

ACN Barcelona.-La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) ha reclamat que les empreses puguin mantenir les plantilles en ERTO “sense penalitzacions” si l’activitat continua “greument” afectada. L’executiu espanyol va presentar recentment una proposta als agents socials per allargar els expedients més enllà del 31 de maig, on es contempla una “crida obligatòria dels fixos discontinus” i la “incentivació” de les contractacions davant la “penalització” dels treballadors que es mantinguin en ERTO. En aquest context, el president de la ConfeCat, Santiago García Nieto, ha recordat que una part dels hotels encara estan tancats, sense activitat i sense una clara previsió de recuperació de l’activitat a curt termini.

“Resulta impossible incorporar a tots els treballadors en ERTO l’1 de juny”, ha denunciat l’entitat.La ConfeCat comparteix el posicionament de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) i denuncia que es “penalitzi” a les empreses que, “per impediment de treball”, hagin de mantenir els expedients. La CEHAT ha alertat que assumir els canvis que proposa el govern espanyol seria “inviable” i suposaria el tancament d’una gran part de l’empresariat hoteler. “Aplaudim que es bonifiqui els treballadors que es treguin de l’ERTO, el que no es pot permetre és que es penalitzi a les empreses que es veuen obligades a continuar tancades i que, per tant, han de mantenir els empleats en ERTO”, ha manifestat el president de CEHAT, Jorge Marichal.