Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Els germans Santilari, protagonistes d’una exposició a la galeria d’art Artur Ramon de Barcelona

ACN Barcelona.-La galeria d’art Artur Ramon de Barcelona enceta la primavera amb una nova exposició dels germans Josep Santilari i Pere Santilari. La mostra ‘Ficcions: Josep Santilari, Pere Santilari i […]

Avatar
Agències 08/03/2021

ACN Barcelona.-La galeria d’art Artur Ramon de Barcelona enceta la primavera amb una nova exposició dels germans Josep Santilari i Pere Santilari. La mostra ‘Ficcions: Josep Santilari, Pere Santilari i la Natura Morta del Segle d’Or’ és una “oportunitat única” per descobrir com els dos artistes han renovat el gènere amb obres “subtils i fràgils que atrapen doblement la bellesa del món”, segons indiquen els responsables de l’espai expositiu. La mostra s’inaugura el dimecres 10 i el dijous 11 de març i romandrà oberta fins al 14 de maig. S’hi podran veure una desena de pintures i dibuixos dels germans Santilari que es contraposen amb tres bodegons clàssics del segle XVII, obra de Pedro de Camprobín i Ignacio Arias.

Els artistes barcelonins exploren el gènere de la natura morta a partir de la representació de flors, gerros, magdalenes i tasses de xocolata desfeta sobre paper i llenç, i amb la convicció que es parteix d’una representació de la realitat que acaba essent una ficció.Per primera vegada els dos artistes estableixen un diàleg entre la tradició del bodegó clàssic del Segle d’Or i la seva obra.