Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Els empresaris avisen que sense “acompanyament” i formació les pimes no podran aprofitar la “palanca” dels fons europeus

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-Els empresaris han avisat que les pimes no podran aprofitar bé la “palanca” dels fons europeus sense acompanyament i formació. La presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i el president de Pimec, Antoni Cañete, han demanat col·laboració publicoprivada i un paper per repartir els recursos a la jornada ‘Catalunya en digital’ organitzada per Telefónica. “Des de l’administració no en seran capaços”, ha advertit Roca, que, d’altra banda, ha insistit que la digitalització és “un cavall del qual no es pot baixar”. En aquest sentit, Telefónica preveu ingressar més en serveis per a la transformació digital de les empreses que en el negoci dels “minuts i megues” a Catalunya.

Acompanyament a les pimesEls representants del sector empresarial han defensat que poden tenir un paper per canalitzar aquests fons i han reivindicat la necessitat de formar les pimes perquè puguin fer servir correctament els fons europeus, que dediquen 3.200 milions a la digitalització de les companyies de mida més petita.Roca ha insistit que entitats com Pimec o la Cambra poden arribar a les empreses i, en canvi, “des de les administracions no en seran capaces”. La presidenta de l’ens cameral s’ha mostrat “crítica” amb la manera com s’han plantejat i la “confusió” que han suscitat, amb canvis des del plantejament inicial d’impuls a grans projectes a “l’actual” que ha definit com “una pluja fina” de recursos. Tenint en compte aquest canvi de discurs, ha reclamat “un paper per ajudar a traspassar els recursos” i també per a capacitar els empresaris perquè sàpiguen com invertir-los bé. “Tenim l’oportunitat de fer-ho bé. 3.200 milions semblen molt però a l’hora de la veritat no és tant, si mires la quantitat d’empreses que hi ha”, ha dit.En aquest sentit, Cañete ha recordat que els recursos destinats a digitalitzar l’administració són 3.500 milions, més que els de les pimes –que són el 99% de les empreses. Tenint en compte això, el president de Pimec, ha demanat “una aposta encara més valenta” per impulsar aquesta transformació en les empreses petites i mitjanes, que generen prop del 65% del PIB. “La informació i la formació és absolutament essencial. La pime necessita acompanyament”, ha insistit, posant l’accent en el 95% de microempreses del país.Cogestió dels fonsD’altra banda, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha fet la cloenda de la jornada, ha dit que “no es pot obviar la palanca de canvi” dels fons europeus i ha avisat que si les pimes no fan “el salt endavant” en digitalització, “es perdrà teixit empresarial”. Per millorar l’eficiència del repartiment, ha tornat a reclamar la “cogestió” i la “cogovernança” dels recursos europeus per a canviar el model productiu després de la crisi de la covid-19, que ara mateix distribueix l’Estat. “Des del Departament i des del Govern coneixem millor el teixit del país i les seves necessitats”, ha recordat.Transformació digitalTots els presents en el debat han emfasitzat que la digitalització és un procés que no s’aturarà i que cal invertir-hi. Per exemple, José Manuel Casas Aljama, director general de Telefónica Este, ha assegurat que diferents estudis demostren que la productivitat de les pimes podria pujar “entre un 15% i un 20% amb la digitalització”.En aquest sentit, Telefónica ingressarà més en els serveis que ofereix per a la transformació digital de les empreses que en el negoci dels “minuts i megues” a Catalunya, segons ha dit José Manuel Casas Aljama, director general de Telefónica Este. A tot l’Estat, no preveuen facturar més, però sí que el creixement percentual sigui més gran en la transformació digital que en la connectivitat en el segment d’empreses.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió