Dijous, 25 de febrer de 2021 - Edició 945
La República

Els defensors del poble demanen flexibilitzar les autoritzacions de residència per a menors migrants

ACN Barcelona.-Els defensors del poble de l’Estat demanen al govern espanyol adequar les autoritzacions de residència dels menors migrants, modificant el reglament de la Llei d’Estrangeria perquè s’elimini l’actual interpretació […]

Avatar
Agències 23/02/2021

ACN Barcelona.-Els defensors del poble de l’Estat demanen al govern espanyol adequar les autoritzacions de residència dels menors migrants, modificant el reglament de la Llei d’Estrangeria perquè s’elimini l’actual interpretació “restrictiva”, apunta el Síndic de Greuges en un comunicat, on constata que l’exigència de disposar d’uns ingressos mínims per a la renovació de la residència propicia l’exclusió social i laboral d’aquests joves. Ara mateix s’està negant la renovació de l’autorització de residència quan el jove té les seves necessitats cobertes per un centre assistencial o quan és beneficiari d’una prestació.

Quan es tramita la segona renovació, i les posteriors, les oficines d’estrangeria exigeixen que el jove acrediti uns ingressos del 400% de l’Iprem (2.100 euros mensuals). A parer dels defensors, aquests criteris de solvència els impedeix normalitzar la seva residència.