Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Els comuns veuen els indults com “el primer pas per resoldre el conflicte” i neguen que sigui “cap mostra de debilitat”

ACN Barcelona.-El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha negat que l’indult sigui “cap cessió de ningú ni cap expressió de debilitat” i el veu com “el primer pas […]

Agències 21/06/2021

ACN Barcelona.-El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha negat que l’indult sigui “cap cessió de ningú ni cap expressió de debilitat” i el veu com “el primer pas imprescindible per aconseguir resoldre el conflicte polític”. Mena admet que aquestes mesures de gràcia “no són la solució a tots els problemes”, però creu que engeguen la fase de la llibertat, que ha de venir seguida de la fase del diàleg i de la fase de les solucions. Els comuns demanen que la taula del diàleg es reuneixi com més aviat millor: “Si pot ser aquesta setmana, millor que la setmana que ve”. Tot i això, demanen al president del Govern, Pere Aragonès, que convoqui abans la taula de partits.

Mena ha assegurat que els indults “són una proposta d’En Comú Podem” i que són “el primer pas per aconseguir un nou pacte territorial per a tot l’Estat”. També ha considerat que fa dos anys hauria estat “inimaginable” la situació d’ara “per les reticències de Sánchez i el PSOE i dels partits independentistes”. “Avui l’aprovació dels indults té la majoria del Congrés i també la majoria al Consell de Ministres”, ha afegit.D’altra banda, el portaveu dels comuns ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “actuï com a president del govern de coalició” i no com a líder del PSOE en la conferència al Gran Teatre del Liceu aquest dilluns al matí.Els comuns creuen que l’acte de Sánchez és la mostra que “els temps polítics estan canviant” i que “el diàleg a Espanya s’està imposant”. “És el moment de deixar clar que les solucions han de venir també per la via de la política”, ha dit. Preguntat per les protestes al davant del Liceu, Mena ha dit que avui “és moment d’estar al costat dels indults, que vol dir estar al costat dels presos i dels familiars que tenen ganes de tenir-los a casa, i que puguin fer política”.