Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Els comuns demanen que la decisió del Govern per cobrir les fiances del Tribunal de Comptes tingui “base jurídica”

ACN Barcelona.-Els comuns han reclamat al Govern que la decisió que sobre avalar les fiances que reclama el Tribunal de Comptes als 34 ex-alts càrrecs per valor de 5,4 milions […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Barcelona.-Els comuns han reclamat al Govern que la decisió que sobre avalar les fiances que reclama el Tribunal de Comptes als 34 ex-alts càrrecs per valor de 5,4 milions d’euros ha de tenir “base jurídica”. Tot i desconèixer la creació del Fons Complementari de Riscos aprovat pel Govern perquè encara no s’havia fet pública, el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha avisat que el Govern ha de presentar una solució “efectiva, jurídicament sòlida i robusta” i evitar que “el remei sigui pitjor que la solució”. Tanmateix ha assegurat que les decisions que està prenent el Tribunal de Comptes són “injustes i arbitràries” i que el PP l’ha convertit en el seu “‘cortijo’ particular i en un instrument al servei de la seva estratègia política”.

En els propers dies, la formació presentarà al Congrés una proposta sobre la modificació del sistema d’elecció dels membres del Tribunal de Comptes, concretament “com s’escullen aquests membres i quines majories necessiten”.El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació d’un Fons Complementari de Riscos de 10 MEUR per donar cobertura a reclamacions com ara la del Tribunal de Comptes. L’aval el presentarà una entitat financera i no la Generalitat. El Govern dona cobertura a les reclamacions judicials o administratives a treballadors/es públics i alts càrrecs per fer front a obligacions legals que no quedin cobertes per pòlisses d’assegurances que la Generalitat ja té subscrites.