Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

Els comuns critiquen que l’energètica pública consisteixi a “posar plaques solars als edificis públics”

ACN Barcelona – El diputat d’En Comú Podem, Lucas Ferro, ha retret al Govern que la proposta del Govern “en mig de la crisi més gran de subministrament energètic” sigui […]

Agències 04/10/2022

ACN Barcelona – El diputat d’En Comú Podem, Lucas Ferro, ha retret al Govern que la proposta del Govern “en mig de la crisi més gran de subministrament energètic” sigui “posar plaques solars als edificis públics de la Generalitat”. Ha assegurat que l’empresa pública d’energia aprovada aquest dimarts pel Govern “neix sense ambició”. “Volem que l’empresa pública sigui un instrument que permeti a totes les famílies accedir a les energies renovables”, ha afegit. Jordà ha defensat que l’Energètica “és una aposta transformadora i una eina per accelerar la transició energètica”. A més, la consellera no ha descartat que més endavant l’empresa pública pugui “intervenir en la distribució per garantir un model energètic més democràtic i renovable”.

Ferro ha retret al Govern aquest dimarts al ple del Parlament que cal “una energètica pública que tingui capacitat d’inversió, de planificació i de diàleg”. “No volem que sigui una peça més d’un puzle injust del sistema democràtic”, ha dit. Els comuns demanen que l’empresa pública sigui comercialitzadora i que la Generalitat faci “una compra massiva de plaques solars i les distribueixi a les famílies”.

Jordà ha assegurat que l’Energètica no té l’objectiu d’entrar al mercat. “No entrarem a competir amb més de 300 comercialitzadores”, ha conclòs.

El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació de l’empresa pública d’energia de Catalunya, que es dirà L’Energètica. La societat generarà energia renovable per mitjà de l’autoconsum a edificis i infraestructures públiques. L’energia només se subministrarà a la Generalitat i als organismes que en depenen.