Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Els comuns consideren que la reunió de partits per abordar les eleccions del 14-F arriba tard

ACN Barcelona.-Els comuns celebren que s’hagi convocat una reunió de partits per abordar com han de ser les eleccions previstes pel 14-F, però consideren que aquesta arriba tard. La diputada […]

Avatar
Agències 01/12/2020

ACN Barcelona.-Els comuns celebren que s’hagi convocat una reunió de partits per abordar com han de ser les eleccions previstes pel 14-F, però consideren que aquesta arriba tard. La diputada de CatECP, Marta Ribas, ha assegurat aquest dimarts que el seu partit feia temps que la reclamava i que moltes de les mesures que s’han anat presentant, es podrien haver “compartit” amb la resta de grups. En aquest sentit, Ribas no ha volgut avançar les propostes que aportarà la seva formació, però sí que ha assegurat que veu “difícil” que els comicis es puguin fer en dos dies perquè Catalunya no disposa d’una llei electoral pròpia. “Hi ha hagut oportunitats de fer-la en dues ocasions, però no s’ha volgut” ha subratllat.

La portaveu adjunta dels comuns al Parlament, ha assenyalat que es tracta d’una reunió “important” en què tots els grups treballaran per posar les condicions de seguretat de cara als comicis del mes de febrer. Ribas ha apuntat que s’hauran de garantir les mesures de seguretat, però també que les noves eines que s’articulin arribin “pedagògicament” a la població. A més de la votació, ha insistit en el fet que també s’hauran d’escoltar les propostes i aportacions de les diferents formacions per garantir “una bona campanya”.”Ens ho prenem seriosament, l’únic punt dèbil és que no s’hagi fet fins ara” ha recordat, afegint que també valora de forma positiva que la Junta Electoral estigui posant tot el que fa falta de la seva part perquè moltes de les propostes puguin tirar endavant.Pel que fa a la possibilitat d’allargar les eleccions més d’un dia, Ribas ha lamentat que el Parlament no disposa de prou capacitat per “flexibilitzar la situació”. I és que el partit creu que no hi ha “prou marge”, tot i que també assenyala que parlarà de tot el que faci falta el divendres. La diputada de CatECP ha lamentat que al seu moment no s’apostés per una llei electoral catalana. “Una llei d’aquest tipus té un procediment específic que no és ràpid, àgil ni urgent” ha explicat.Per això ha emplaçat la ciutadania a preguntar als grups que “no van voler” al seu moment. “Som l’única comunitat autònoma de l’estat espanyol que no disposa d’aquesta llei” ha reblat, “no es pot anar reclamant eines que no has construït durant tants anys de bloqueig”.