Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Els comuns busquen suports per tornar a portar al Congrés una comissió d’investigació sobre la monarquia

ACN Barcelona.-Els comuns busquen suports per tornar a portar al Congrés dels Diputats una comissió d’investigació sobre la monarquia. Així ho ha explicat aquest dilluns la líder de la formació […]

Agències 09/11/2020

ACN Barcelona.-Els comuns busquen suports per tornar a portar al Congrés dels Diputats una comissió d’investigació sobre la monarquia. Així ho ha explicat aquest dilluns la líder de la formació a Catalunya, Jéssica Albiach, que considera que no es pot “normalitzar la corrupció” d’una institució que ha catalogat de “fallida”. “Cada setmana coneixem nous casos de corrupció que afecten la institució de la monarquia” ha lamentat. D’aquesta manera sosté que, segons les informacions publicades, “Joan Carles I tenia diners a mig món”. “Si aquests escàndols ja serien greus en una situació de normalitat”, en un context de pandèmia, ha assegurat que “encara són més dolorosos”.

Albiach ha subratllat que els diputats i diputades de la formació al Congrés ja estan treballant “per trobar suports i majories”. “No volem tornar a presentar-la si sabem que no prosperarà” ha especificat, i per això estan fent aquesta feina prèvia. I és que tal com ha recordat la presidenta de CatECP el Rei Joan Carles I tenia “comptes i diners il·legals” arreu del planeta. “Comença ja a ser molt difícil entendre l’entramat que tenia muntat des de la institució” ha apuntat.Per això, la líder dels comuns ha insistit en la necessitat d’evitar “normalitzar” aquestes pràctiques. “Enmig d’una crisi sanitària, econòmica i social, aquests escàndols són encara més greus” ha reblat.