Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Els càmpings veuen “una ocurrència sense sentit” els topalls de consum d’aigua pels clients dels allotjaments turístics

|

- Publicitat -

ACN Vilanova i la Geltrú – La Federació de Càmpings de Catalunya considera “desproporcionada” la nova limitació de consum d’aigua establerta pel Govern per als clients dels allotjaments turístics. “És una ocurrència sense sentit”, ha afirmat a l’ACN el vicepresident de la patronal i president de l’Associació de Càmpings de la demarcació de Barcelona, Albert Casas, que veu “del tot inassumible” gastar un màxim de 100 litres per client en emergència I i 90 en emergència II. El sector insta la Generalitat a tenir en compte els “esforços” dels darrers anys per reduir el consum i reclama que flexibilitzi els topalls. Pel que fa a l’obertura de piscines condicionada a què siguin refugis climàtics, la Federació a priori ho veu bé “sempre i quan es respectin els aforaments”.

“Amb aquestes noves mesures sembla que el Govern ens està deixant fer més coses, però els topalls que plantegen són un contrasentit”, ha asseverat a l’ACN aquest dijous Albert Casas, hores després que la Federació de Càmpings de Catalunya celebrés una reunió d’urgència per fer una primera valoració de les noves mesures aprovades per la Generalitat. “Sembla que naveguin a la deriva”, ha afegit, tot advertint que estudiaran impugnar-ho via judicial si els advocats de la patronal ho consideren convenient.

Publicitat

Casas ha defensat que els càmpings “fa molts anys” que treballen per reduir el consum, i garanteix que hi ha establiments que han arribat a abaixar la despesa d’aigua un 50% els últims sis anys. “Però, tot i així, se’ns criminalitza”, ha criticat el vicepresident de la Federació, que retreu al Govern que tracti de forma desigual les piscines dels càmpings en comparació als parcs aquàtics “malgrat son dos tipus de negoci amb el mateix perfil de client”.

Casas ha assegurat que marcar 100 o 90 litres de consum diari pels turistes en les fases d’emergència per sequera -com les actuals- és una mesura “que va en contra de tothom” i ha assegurat que “són topalls que no es poden tolerar”. En aquest sentit, ha dit que la Federació traslladarà formalment la seva queixa a la Generalitat, a qui ha demanat comptar amb la veu del sector abans d’acordar les mesures, “ja que ara només es compta amb els empresaris per expressar l’opinió un cop estan anunciades”. “Estem disposats a seure i demostrar tot el que hem fet”, ha ofert.

<strong>Oberts a compartir les piscines</strong>

D’altra banda, els càmpings veuen bé que se’ls permeti obrir les piscines si aquestes actuen com a refugi climàtic per a la població general, si així ho autoritzen els ajuntaments. Tot i que precisa que la Federació “és a l’espera de llegir la lletra petita d’aquesta normativa”, d’entrada es mostren predisposats a aquest ús compartit. Casas ha assegurat que hi ha establiments que actualment ja ofereixen la possibilitat de passar el dia a la piscina a clients que no estan allotjats al càmping.

Casas ha remarcat que un element bàsic serà “que mai es superi l’aforament actual” i ha assegurat que compartir les instal·lacions “no ha de ser un problema”. “Per nosaltres les piscines són un element vital, formen part de l’activitat essencial i necessitem obrir-les”, ha defensat.

A l’espera de com avanci la implantació de les mesures anunciades aquesta setmana, Casas ha demanat a la Generalitat que garanteixi “solucions aviat”, tot remarcant que actualment ja hi ha càmpings que podrien tenir les piscines obertes tenint en comptes les elevades temperatures d’aquesta primavera. “D’aquí a un mes i mig ja tindrem ocupacions molt altes i les necessitem”, ha recalcat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió