Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Els bombers donen per controlat l’incendi a la serra del Montsià després d’afectar dues hectàrees

ACN Amposta.-Els bombers han donat per estabilitzat el foc que s’ha declarat aquest dimarts al matí en un turó de la serra del Montsià, al terme municipal d’Amposta. Ha afectat […]

Avatar
Agències 25/08/2020

ACN Amposta.-Els bombers han donat per estabilitzat el foc que s’ha declarat aquest dimarts al matí en un turó de la serra del Montsià, al terme municipal d’Amposta. Ha afectat unes dues hectàrees, principalment de matolls. Fins a cinc mitjans aeris i dinou dotacions terrestre han treballat en les tasques d’extinció, a la zona coneguda com la Roca Fosca. Un cop estabilitzat i controlat el foc, els mitjans aeris s’han retirat de la zona mentre que els equips terrestres s’hi mantenen per extingir-lo. Després que els Agents Rurals hagin apuntat cap a la deficiència d’una línia elèctrica com a hipòtesi sobre l’origen del foc –iniciat vora una torre-, fonts de la companyia Endesa ha negat aquest extrem.

Argumenten que la línia ha continuat en funcionament sense incidències i els bombers tampoc han sol·licitat a l’empresa la desconnexió per treballar amb seguretat, segons el protocol establert.Per contra, fonts pròximes a la investigació han confirmat que la hipòtesi de que la infraestructura elèctrica estigui darrere del foc es basa en diversos indicis objectius. D’una banda, s’ha originat tocant una torre de la línia de 25 Kv que passa per la zona. L’estructura, a més, presentava un dels ponts d’aïllament de les línies trencat i s’han trobat restes de material elèctric al terra. Afegeixen també que la zona on ha començat el foc és un lloc aïllat i sense accessos. Malgrat això, la investigació dels Agents Rurals no descarta altres possibles hipòtesis sobre les causes.