Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Els Bombers de la Generalitat reforçaran hospitals amb 32 infermers i ajudaran a desinfectar i muntar instal·lacions

ACN Barcelona.-Una trentena de bombers de la Generalitat amb titulació d’infermeria començaran a treballar en hospitals de Catalunya a partir de dilluns que ve per ajudar en la crisi del […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-Una trentena de bombers de la Generalitat amb titulació d’infermeria començaran a treballar en hospitals de Catalunya a partir de dilluns que ve per ajudar en la crisi del coronavirus. En concret, hi haurà 32 infermers disponibles, i alguns ja començaran a treballar dilluns en centres de Vic i Manresa, i properament es reforçarà l’hospital d’Igualada. A més, altres efectius del cos col·laboraran en el muntatge d’instal·lacions provisionals o la desinfecció d’instal·lacions crítiques. Tot i que 206 efectius del cos estan afectats pel virus o confinats, els parcs i les sales de coordinació funcionen sense incidències remarcables.

A banda de Vic, Manresa i Igualada, els bombers també ajudaran a muntar hospitals complementaris provisionals a Sabadell, a Igualada i la Fira 2 de Barcelona. Aquest mateix divendres ja han desinfectat un hotel de Sabadell que s’habilitarà per acollir malalts.El 20 de març es va anunciar la intenció, però fins ara no s’ha pogut concretar perquè primer calia assegurar el compliment de les tasques estrictes del cos de Bombers. Ara, ha dit el conseller d’Interior, Miquel Buch, el cos farà un “sobreesforç” i “exprimirà recursos” per ajudar, sempre liderats per la Conselleria de Salut, en el que faci falta, aportant la seva experiència i coneixements.