Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Els aspirants a bombers que no han superat el test de personalitat denuncien “opacitat” i reclamen “diàleg”

ACN Barcelona.-Els 45% dels aspirants a Bombers de la Generalitat que no van superar el nou test de personalitat traslladaran el seu “malestar” sobre el procés de selecció al Parlament. […]

Agències 09/11/2020

ACN Barcelona.-Els 45% dels aspirants a Bombers de la Generalitat que no van superar el nou test de personalitat traslladaran el seu “malestar” sobre el procés de selecció al Parlament. Ho faran a través d’una pregunta de “diversos grups parlamentaris” al conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en la propera comissió d’Interior. Els opositors reclamen “transparència” i han alertat que hi ha “opacitat” al voltant del test, del qual “no s’han publicat les correccions ni tampoc els barems que s’han utilitzat”. A través d’un comunicat exposen que “Hogrefe TEA Ediciones SA, empresa privada encarregada de la prova, ha retirat de la venda el test i també ha bloquejat el servei de correcció al web”.

D’aquesta manera, el conseller haurà de respondre sobre la implementació d’aquest test destinat a la detecció de psicopatologies, que per primera vegada s’ha utilitzat a les oposicions per accedir al cos de Bombers de la Generalitat.Exposen que 488 persones de 1.094, que signifiquen un 45 %, han quedat fora a causa d’aquesta prova després d’haver superat un examen teòric i un psicotècnic. Consideren que és “una xifra molt elevada” al costat del 8% d’anys anteriors. Afegeixen que “diversos psicòlegs especialitzats en oposicions han assegurat que el resultat no és creïble”. Critiquen que el Govern “fins al moment no s’ha brindat a obrir diàleg ni a revisar els resultats abans que es facin les proves físiques, fet que comporta que gairebé 500 persones que s’han estat preparant durant anys perdin l’oportunitat d’accedir a una plaça de funcionari al cos de Bombers de la Generalitat”. Reclamen la “nul·litat” de la prova, i per això han presentat al·legacions al Departament d’Interior i demanat els criteris de correcció a l’empresa encarregada. Els opositors afectats han anunciat que preparen “noves accions de denúncia” de cara a les pròximes setmanes.