Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Els Agents Rurals apunten que l’incendi de Maials es va originar per una negligència i descarten intencionalitat

ACN Maials.-Els Agents Rurals descarten que l’origen del foc fos la roda de camió que es va localitzar al voral de la carretera. El foc s’hauria originat molt a prop […]

Avatar
Agències 23/06/2019

ACN Maials.-Els Agents Rurals descarten que l’origen del foc fos la roda de camió que es va localitzar al voral de la carretera. El foc s’hauria originat molt a prop de la roda, que va acabar cremant, segurament per una negligència, com ara una burilla tirada des d’un vehicle, tot i que caldrà confirmar-ho. El cap de guàrdia dels Agents Rurals de l’Àrea de Lleida, Josep Maria Baiget, descarta també que el foc fos intencionat ja que es va iniciar en una zona amb molt de pas de vehicles i al costat de la paret d’una muntanya que actua de tallafoc. Els sotsinspector dels Bombers GRAF, Asier Larrañaga, demana precaució, sobretot aquesta nit de Sant Joan, perquè hi ha molta sequera i qualsevol petard pot originar un foc. La carretera C-12 s’ha reobert a un quart de dotze del migdia i l’incendi, que es dona per estabilitzat, ha cremat unes 29 hectàrees.

Un total de 36 dotacions dels Bombers, de les 45 que hi van treballar el dissabte a la tarda, han seguit fent tasques d’extinció durant la nit per tal de controlar el foc. Segons han informat els Bombers vora les vuit del matí del diumenge, i després d’haver fet el relleu de personal, una vintena de dotacions terrestres continuen treballant a la zona, amb dues unitats GRAF, i es preveu la incorporació d’un helicòpter. L’incendi va començar al voltant de les sis de la tarda de dissabte a la zona del Mas de Noguers i no ha afectat habitatge. El foc va obligar a tallar la C-12 en tots dos sentits entre Flix i Maials i fer desviaments per la C-233 des de dissabte a la tarda. La carretera s’ha obert al trànsit a un quart de dotze del matí de diumenge.