Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Els administradors de finques de Barcelona – Lleida demanen dotar d’un “suport de renda” a les famílies i negocis

ACN Barcelona.-El Col·legi d’Administracions de Finques de Barcelona – Lleida (CAFBL) ha demanat a les administracions públiques competents dotar d’un “suport de renda” en lloguers a famílies i empreses, els […]

Avatar
Agències 23/03/2020

ACN Barcelona.-El Col·legi d’Administracions de Finques de Barcelona – Lleida (CAFBL) ha demanat a les administracions públiques competents dotar d’un “suport de renda” en lloguers a famílies i empreses, els ingressos de les quals hagin disminuït “inesperadament” arran de la crisi del coronavirus. La corporació ha lamentat “l’absència de concreció” en les mesures destinades a cobrir els contractes d’arrendaments, una situació que deriva “la càrrega” a arrendadors i arrendataris. Per aquest motiu, ha instat els Administradors de Finques Col·legiats a recomanar acords consensuats entre propietaris i arrendataris per “flexibilitzar” les condicions econòmiques dels contractes d’arrendament mentre continuï el tancament obligat.

Així mateix, ha apel·lat a la “responsabilitat social” dels actors del sector de l’habitatge, per actuar conjuntament a través de mesures que mantinguin “l’equilibri i la seguretat jurídica” en el lloguer d’habitatges i locals de negocis. En aquest sentit, el CAFBL ha manifestat el compromís dels Administradors de Finques de facilitar assessorament als arrendataris i arrendadors. A més, ha reiterat la importància de la mediació com a instrument per la resolució de conflictes en cas de discrepància.