Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Els 150 professors de la Xarxa Llull es reinventen per seguir ensenyant català online arreu del món

ACN Barcelona.-Els 150 professors de català de la Xarxa Llull es reinventen per seguir ensenyant a les universitats d’arreu del món. La suspensió de les classes presencials en la major […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-Els 150 professors de català de la Xarxa Llull es reinventen per seguir ensenyant a les universitats d’arreu del món. La suspensió de les classes presencials en la major part d’universitats per la crisi del coronavirus està provocant un transvasament generalitzat cap a l’ensenyament digital. La Xarxa Llull, formada per uns 150 professors de català, amb fórmules per seguir atenent els estudiants, ara a distància, a través de diferents eines i aplicacions. Uns pengen continguts en línia, d’altres comparteixen recursos culturals a xarxes socials, d’altres fan servir eines com Zoom, Jitsi, Hangouts o Skype per continuar fent classes.

L’Institut Ramon Llull ha posat com exemple els estudiants de català de la Universitat de Sheffield que continuen practicant català amb alumnes de la Universitat de Barcelona, fent intercanvi lingüístic a distància. En el cas de Renée Pera, lectora de català de la Xarxa Llull a la Universitat de Marburg (Alemanya), les classes estaven previstes pel 20 d’abril. Recentment, ella i els altres lectors ubicats al país germànic van fer una reunió virtual “per compartir idees i recursos, on vam jugar una mica amb el Zoom”. Tant ella com els altres lectors es troben ara en una fase “experimental” per provar de fer viables les classes en línia i no aturar l’ensenyament de català.”Estem treballant per adaptar el exàmens en format virtual i per fer les classes que encara queden per fer després de Setmana Santa”, explica Anna Oliver, lectora a la Universitat de Bristol. Per la seva part, segons ha apuntat l’IRL, Carles Gallifa Puig, lector a les universitats de Zuric i Constança, explica que utilitza la plataforma Parla.cat.