Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Elena reconeix la “dificultat” d’actuar davant els botellots i diu que a la Mercè seguiran fent dispositius conjunts

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha reconegut aquest divendres la “dificultat” en la gestió de l’ordre públic i la convivència durant les festes en situació de pandèmia no […]

Avatar
Agències 03/09/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha reconegut aquest divendres la “dificultat” en la gestió de l’ordre públic i la convivència durant les festes en situació de pandèmia no és fàcil. El conseller ha dit que comparteix amb els sindicats de mossos que “sense dubte no és fàcil la gestió d’aquestes nits”. Ha afegit que seguiran abordant la situació que es pugui presentar amb les festes de la Mercè amb dispositius conjunts dels Mossos i la Guàrdia Urbana. Ha fet aquestes declaracions després de trobar-se a la seu del departament amb el conseller d’Interior del Govern de Navarra, Javier Remírez, que ha agraït rebre experiències sobre l’abordatge del trànsit de Catalunya, una competència que Navarra assumirà en els propers mesos.

Elena ha destacat que hi ha una “molt bona col·laboració” amb l’Ajuntament de Barcelona, ha recordat que han estat treballant tot l’estiu amb dispositius conjunts, i ha afegit que de cara a les festes de la Mercè ho segueixen fent en el mateix sentit.S’ha referit a les declaracions d’alguns líders sindicals dels Mossos, sobre com s’han abordat els botellots de les festes de Sants. “Comparteixo amb ells que sense dubte no és fàcil la gestió d’aquestes nits”, ha manifestat. “La gestió de l’ordre púbic i la convivència durant les festes en la situació de pandèmia no és fàcil”, ha reconegut el conseller. “El nostre deure és en primer lloc agrair a la majoria de gent que es comporta bé i molt bé, i davant les situacions difícils agrair molt especialment a les policies locals i mossos el magnífic treball que realitzen”, ha conclòs.Navarra s’interessa per la gestió del trànsitElena ha dit que al departament d’Interior estan “molt contents” de l’interès del govern de Navarra per conèixer la gestió de la seguretat, i en concret del trànsit.El conseller ha recordat que hi ha una davallada “notable” de les víctimes respecte el 2019 malgrat les 89 víctimes d’enguany. Ha recordat que l’objectiu és que el 2022 hi hagi un 15% menys de víctimes, el 2030 un 50% menys i el 2050 es compleixi “l’objectiu europeu de mort zero”.Elena ha explicat que els dos executius tenen “reivindicacions comunes amb l’Estat com algunes competències que s’han de transferir”.Remírez ha explicat que a part de conèixer com es gestiona el trànsit, la seva intenció és establir una col·laboració amb l’executiu català pel que fa a la seguretat ciutadana, la defensa dels drets de la ciutadania, la protecció civil i la gestió de les emergències.