Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Elena demana allargar la moratòria anti-desnonaments més enllà de l’agost

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat aquest dimecres al govern espanyol que allargui la moratòria contra desnonaments d’habitatges de grans tenidors a persones afectades per la covid. […]

Agències 09/06/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat aquest dimecres al govern espanyol que allargui la moratòria contra desnonaments d’habitatges de grans tenidors a persones afectades per la covid. La moratòria caduca el proper 9 d’agost, i així com s’allargaran els ERTO, Elena considera que també s’hauria d’allargar aquesta prohibició per no provocar un increment molt gran de desnonaments. A banda, ha recordat que hi ha un acord polític de diversos partits per convertir en llei el decret antidesnonaments que el Tribunal Constitucional va tombar parcialment. Igualment, admet que cal millorar la coordinació interna dels Mossos, que centralitzaran les decisions a l’hora d’enviar un o altre tipus de dispositiu, i amb els serveis socials.

En una entrevista a RAC-1, Elena ha reiterat que serà una comissió específica del Parlament qui debatrà el funcionament dels antiavalots dels Mossos i que el pacte amb la CUP per revisar-lo es complirà perquè “els anys passen i les coses canvien”. De fet, ha dit que algunes propostes que inicialment surten de les “perifèries polítiques”, acaben sent “consensos polítics centrals”, com la retirada de les boles de goma, i per això ha demanat treure el debat polític sobre la qüestió fora de la lluita partidista. No ha volgut concretar si l’ARRO i la Brimo es fusionaran, com s’havia apuntat fa unes setmanes. El conseller ha dit que aquest dijous o divendres parlarà amb el tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, per coordinar-se en el dispositiu de la revetlla de Sant Joan, però ha recordat que Salut recomana no obrir les platges, al contrari del que ha anunciat Barcelona, i ha demanat “prudència i contenció”, perquè la pandèmia encara no està controlada.Respecte l’oci nocturn, creu que cal anar reobrint-lo progressivament i que això comporta una disminució dels ‘botellons’, “un fenomen que fa mal a la convivència” i a la restauració i comerç.Per últim, ha dit que el departament està mirant la manera de donar suport a les víctimes del terrorisme, si obrint una oficina pròpia d’atenció o donant suport a entitats externes que ja ho fan.