Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

El vot delegat de Lluís Puig es manté en l’aire un dia abans del primer ple del Parlament després de la sentència del TC

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El vot delegat del diputat de Junts Lluís Puig es manté en l’aire un dia abans del primer ple del Parlament després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi anul·lat la decisió de la Mesa de l’estiu passat. Llavors es va acordar una fórmula, que s’ha utilitzat fins ara, en què el vot de Puig es compatibilitza verbalment però no apareix al panell digital com la resta de vots. En la reunió de la Mesa d’aquest dimarts no s’ha pres cap decisió sobre aquest tema. Junts no ha presentat una nova petició de delegació de vot per al seu diputat i el president del grup, Albert Batet, ha afirmat que es tracta d’una decisió de la Mesa.

“Estarem atents a les decisions de la Mesa i actuarem per garantir la voluntat dels diputats i diputades, en aquest cas de Lluís Puig”, ha afegit Batet en declaracions als periodistes des de Sant Boi de Llobregat.

Publicitat

Just abans de la reunió ordinària de la Mesa d’aquest matí hi ha hagut una reunió entre ERC, Junts i CUP per abordar la situació del vot delegat de Puig al despatx de la vicepresidenta primera, Alba Vergés. Per part de Junts hi han participat la portaveu del grup, Mònica Sales, el portaveu del partit, Josep Rius, la secretària segona, Aurora Madaula, i el diputat Jaume Alonso Cuevillas. De la CUP hi han assistit els diputats Eulàlia Reguant i Carles Riera, també secretari de la Mesa. I d’ERC també hi han participat la portaveu Marta Vilalta i el diputat Jordi Orobitg.

<strong>Petició de reconsideració de Vox</strong>

D’altra banda, la Mesa i la Junta de Portaveus han rebutjat la petició de reconsideració de Vox contra la reforma del reglament impulsada per ERC i la CUP per prohibir els “discursos d’odi” del partit d’extrema dreta.

<strong>Urgència extraordinària per a les iniciatives sobre els expresidents</strong>

La Mesa també ha decidit tramitar amb urgència extraordinària les quatre iniciatives sobre expresidents. Així doncs, la tramitació serà més ràpida que en els casos ordinaris tot i que no tant exprés com si fos per lectura única.

La proposició del PSC vol eliminar les pensions dels expresidents del Parlament i proposen una transició de sis mesos en què cobrin només un 20% del sou o un 10% els que estan en procés de jubilació.

Per la seva banda, els comuns volen revocar les pensions vitalícies dels expresidents del Parlament i la Generalitat en casos de corrupció.

I Cs ha registrat dues proposicions de llei per eliminar les pensions a expresidents de la cambra, de la Generalitat i a exconsellers, i també per modificar la norma que regula l’estatus del cap de l’oposició.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió