Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El vaixell ‘Alan Kurdi’ amb 64 rescatats al Mediterrani exigeix desembarcar a Europa després d’una setmana a la deriva

ACN Brussel·les.-El vaixell ‘Alan Kurdi’ de l’ONG alemanya Sea-Eye amb 64 persones rescatades al Mediterrani ha demanat poder desembarcar a Europa després d’una setmana a la deriva. Segons l’organització, tant […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Brussel·les.-El vaixell ‘Alan Kurdi’ de l’ONG alemanya Sea-Eye amb 64 persones rescatades al Mediterrani ha demanat poder desembarcar a Europa després d’una setmana a la deriva. Segons l’organització, tant Itàlia com Malta els hi han rebutjat poder desembarcar als seus ports i “repetidament els han referit a la jurisdicció de Líbia”, país actualment en guerra i que en els darrers dies viu una escalada de violència. Des de Brussel·les continuen les converses entre els estats membres de la Unió Europea per decidir sobre la distribució dels rescatats, entre ells dos nens petits, abans d’acordar on desembarcarà el vaixell. “Les negociacions en curs i la distribució política dels rescatats eclipsa els drets humans de les persones a bord de l’Alan Kurdi”, ha criticat el portaveu del Sea-Eye Dominik Reisinger.

L’organització ha denunciat les males condicions i problemes de salut que estan patint aquestes persones i l’esgotament de provisions a bord.